augusti
13

- Gotland, en rörelserik plats

Fritid och föreningar
Folkhälsa
För seniorer
Förening
Hållbart
Hälsa
Idrott
Träning
Det är dags att tänka om! Det är dags att se på rörelse ur ett nytt perspektiv. Genom att arbeta för ett rörelserikt samhälle skapar vi förutsättningar för alla att kunna, vilja och våga delta i fysisk aktivitet. Föreläsningen är kostnadsfri och riktar sig till idrottsledare och vårdnadshavare.
 Datum: 13 augusti 2024 Tid: Kl. 18:30-20:00 Plats: Wisbygymnasiets aula Målgrupp: Idrottsledare och föräldrar Anmälan: Kostnad: Föreläsningen är kostnadsfri Sista anmälningsdag 7 augusti. Frukt serveras.

 Trenden är tydlig. Världen, och Gotland i den, blir en allt mer stillasittande plats. Trots att vi bättre än någonsin vet hur viktigt rörelse är för oss, har vi ännu inte hittat receptet för att få fler att vilja välja rörelse. Region Gotland har satt upp ett ambitiöst mål om att gotlänningar ska röra sig en timme per dag för att uppnå en bättre folkhälsa. Men hur når vi dit? Med ett nytt synsätt på rörelse, och varför vi väljer att röra på oss, kan vi tillsammans uppnå ett rörelserikt Gotland.

Vi välkomnar Grim Jernudd, metodutvecklare och utbildare från Change the game, att dela med sig av erfarenheter från Umeås kunskapsresa mot ett rörelserikt samhälle. Föredragen kommer handla om vad rörelseförståelse (physical literacy) är, varför det behövs en ny syn på  rörelse och hur det kan användas i praktiken. Tillsammans kan vi göra skillnad Vi vill inspirera dig till att utforska din roll i förändringen. Oavsett om du arbetar med barn och ungdomar, idrott eller föreningsliv. Många idrottsledare är mer intresserade av att tävla, vinna, och prestera än rörelseglädje, brett deltagande och folkhälsa.

Välkommen till en inspirerande kväll om hur vi gör Gotland till en rörelserik plats! Föredragen anordnas i samverkan mellan Region Gotland, RF-SISU och Projekt Hållbar hälsa.

Vid frågor kontakta:
Annelie Blixt RF-SISU annelie.blixt@rfsisu.se
Daniel Johansson RF-SISU daniel.johansson@rfsisu.se

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/?id=1910655

Tillfällen

- Gotland, en rörelserik plats

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: