Kvinna framför laptop
/ Företag & entreprenörskap

FÖRETAGANDE & ENTREPRENÖRSKAP

Kreativiteten sprudlar på Gotland och entreprenörsandan och drivkraften är stor. Den som har en företagsidé kan på flera håll få hjälp och stöd med att förverkliga den.

Illustration av en kvinna/företagare som har flera armar att jobba med samtidigt.

Gotland Grow

För dig som vill starta nytt eller växa ditt företag på ön finns ett väl utvecklat system för att främja företagande och nyetablering. Det företagsfrämjande systemet på Gotland består av många samverkande intressenter som ger stöd och hjälp för att göra entreprenörslivet här så smidigt som möjligt.

Det företagsfrämjande systemet
Lukas Dahlén och Leila Abd Alwaheb som driver Ringvide studio och produktion gemensamt.

Med företagsstöd kunde möbelsnickeriet ta nästa steg

Vill du utveckla ditt företag? Kolla om du kan söka företagsstöd. Möbeltillverkaren Ringvide studio och produktion gjorde just det. De berättar här om hur det bidrog till att stärka och sprida företagets produkter. Här får du även vägledning i vart du vänder dig för att söka finansiering.

Läs mer

Science Park stöttar och peppar från idéfrö till företag

Har du en bra idé? Testa den och få hjälp att utveckla den från idé till verklighet hos Science Park Gotland. Här finns kostnadsfri hjälp för gotländska företag med tillväxtpotential att ta del av under startup-fasen.

Läs mer
Företaget Pettersson & Munthe med bubblande te

Pettersson & Munthe – från bubblande te-idé till blivande succé

Ett företag som gjort resan genom Science Park Gotlands program är dryckesföretaget Pettersson & Munthe. Entreprenörerna Karin Pettersson och Caroline Munthe Mossvall har under ett drygt års tid utvecklat en bubblande, alkoholfri dryck baserad på te.

Läs mer

Almi Gotland

Vill du ta ditt företag in i framtiden och bygga hållbart och långsiktigt?

Läs mer