/ Här för dig
Frisör klipper hår på person

Här för dig

I Skolhuset i Östergarn finns i dag en stor variation av olika företag, ett av dem är frisörsalongen Här för dej, som Maja Östman driver sedan 2010.

Publicerad 2 jun 2021
Skriven av Plats att slå rot

Maja Östman står inte endast bakom Östergarnslandets vackra kalufser, utan är även en stor inspiration för bygden med hennes hälsomedvetna matlagning och ändlösa kreativitet. Maja är som hon beskriver det “en ursprungsöstergänning”, född och uppvuxen här och gick i skolan i byggnaden där hon idag driver sin verksamhet. Efter att ha bott på annat håll ett tag flyttade hon tillbaka med man och barn 2002. Hon ville bo och verka i Östergarn samt att barnen skulle få växa upp här.

Det var längtan hem, varje gång man var här och hälsade på så blev det svårare och svårare att lämna

 

Maja utbildade sig 2010 till frisör och slog i december samma år upp dörrarna till sin salong i skolhuset, “då var ju självklart att jag skulle vara här ute i Östergarn”, förklarar Maja. Kundkretsen är framförallt från Östergarnslandet, men hon har även kunder från övriga delar av ön. Förutom hår så erbjuder Maja även hudvårdstjänster med ekologiska Rosenserien såsom peeling och masker med mera. Hon håller även på att utvidga verksamheten till ett mer holistiskt hälsoperspektiv där bland annat hon håller i heldagskurser i antiinflammatorisk matlagning och snart är hon även färdigutbildad yogalärare!

Maja älskar att hon har nära till jobbet och utbrister
– Kolla vilken miljö jag har, Östergarnsberget som utsikt!.

Hon, som så många av de som bor på Östergarnslandet, önskar att det skulle utvecklas bättre bomöjligeheter för unga människor, för att bygden ska kunna leva vidare och tjänster, så som hennes, ska kunna fortsätta finnas tillgängliga lokalt.

Maja tycker att det absolut bästa med att bo på Östergarnslandet är närheten till naturen och säger;
– Återhämtningen är runt hörnet, man behöver inte åka någon annanstans för att finna ro. Här kan man gå direkt ut i skogen, till stranden eller upp på berget.

Kvinna badar och hund tittar på.

Denna artikel har vi på gotland.com fått låna av projektet Plats att slå rot. Det är ett initiativ som vill uppmärksamma vad som gör Östergarnslandet till en fantastisk plats att slå rot på och locka fler att bosätta sig där, permanent.

Läs mer om projektet här

Familj framför hus
Familjen Pepper

Att som familj bo och leva på landsbygden är det många som drömmer om. I den här artikeln får ni träffa Zandra och Klim som från olika hörn av världen gemensamt hittat till Östergarnslandet för att slå rot.

Läs artikel
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan