/ EkoFrida i När

EkoFrida i När

Här på gården både odlas, lagras och sorteras en stor del av Gotlands baljväxter och linser och i EkoFridas gårdsbutik kan man bland annat köpa den goda gotlandslinsen på lösvikt.

Publicerad 23 jun 2022

Gotlandslinsen är en nyligen återupptäckt kulturväxt som hyllas av kockar runt om i hela landet för sin fasta konsistens och runda, nötaktiga smak.

Gotlandslins på lösvikt

 

Frida Thomsson, som är namnet bakom EkoFrida, är dotter till Mari och Jörgen som driver Mickelgårds Lantbruk. Frida har med sitt företag valt sin egen väg och producerar absoluta sommarmåsten som KRAV-märkta jordgubbar och potatis. Dessa kan man hitta i gårdsbutiken från mitten av juni/midsommar. Frida har även skaffat Linderödssvin som går och betar och bökar på gården, men de är än så länge bara på test.

KRAV-märkta jordgubbar, ett måste på sommaren

 

Gårdsbutiken har öppet året runt

Chokladstallet i Burs

I trevliga Burs hittar vi Chokladstallet som drivs av Tove Hellström. För elva år sedan, under sin mammaledighet, började ekonomen Tove en kvällskurs i chokladpraliner, något som inte bara var kreativt och kul utan som också visade vara något hon var riktigt bra på. Det ena ledde till det andra och sedan fyra år tillbaka är det gamla stallet på gården en chokladfabrik!

Läs artikel
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan