/ Chokladstallet i Burs

Chokladstallet i Burs

I trevliga Burs hittar vi Chokladstallet som drivs av Tove Hellström. För elva år sedan, under sin mammaledighet, började ekonomen Tove en kvällskurs i chokladpraliner, något som inte bara var kreativt och kul utan som också visade vara något hon var riktigt bra på. Det ena ledde till det andra och sedan fyra år tillbaka är det gamla stallet på gården en chokladfabrik!

Publicerad 23 jun 2022

Chokladstallets sortiment består av handgjorda praliner och chokladkakor. Det är bara rena råvaror som gäller – och gotländskt där det finns! Tove köper bara rättvis choklad och bönor, och gärna så mycket ekologiskt som möjligt.

Handgjorda praliner och chokladkakor

 

Chokladkakorna är av hög kakaohalt och producerade enligt ”bean to bar” där alla steg från böna till choklad är Toves hantverk.

Bästsäljaren saffranspannkaka med salmbärsgelé och saffran finns alltid i sortimentet

 

Pralinerna görs alltid färska då de rena råvarorna och avsaknaden av konstgjorda tillsatser ger kort hållbarhet. De är en sann fröjd för ögat – och gommen. Bästsäljaren saffranspannkaka med salmbärsgelé och saffran finns alltid i sortimentet medan sparriskola gjord på mörk choklad och sparris från Stenhuse (!) är en delikatess under sparristider.

Smarriga praliner från Chokladstallet

 

Öppettider: tis-sön 10–17 efter midsommar och hela augusti.

Missa inte ”A Quinta” – loppisgranne till Chokladfabriken med möbler från Kina.

 

Winthers Gård & Lyrotz Handelsträdgård i Lye

I Lye hittar vi Lyrotz Handelsträdgård och på deras parkering ligger Winthers Gård.

Läs artikel
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan