Kvinna som serverar mat

Gotland Taste

Upplev säsongens smaker på Gotland

När sommaren klingar av och det vackra höstljuset lägger sig över ön, då dukar vi upp till det bästa som den gotländska hösten har att erbjuda. Gotland Taste tar dig med på en unik upplevelse av gotländsk mat, dryck och råvaror runt om ön. Restauranger komponerar utsökta lokala rätter och runt om i socknarna finns möjlighet att avnjuta gotländsk dryckeskultur i mångfald. Det lokala, hållbara och närproducerade står i centrum när du besöker öns producenter, restauranger och gårdar som alla har sin historia att berätta och smaker att erbjuda.

September är skördemånaden som erbjuder nyskördade grönsaker och frukter och kulinariska smaker. Oktober är de gotländska dryckernas månad, ett stort utbud av bryggerier, vinerier och närproducerade drycker. Därefter träder november fram och erbjuder den vilda gotländska tryffel, en unik upplevelse för olika tryffelaktiviteter i den gotländska myllan. I december dukas det upp till utsökta julbord och upplevelser du inte vill missa.

Här nedan hittar du erbjudanden som kombinerar olika gastronomiska upplevelser och det bästa av Gotland Taste.

Gotlands drycker

Gotländska drycker är kända som bland de bästa i Sverige. Oktober är månaden för dig som vill resa runt på den gotländska landsbygden och besöka pittoreska bryggerier, vingårdar, destillerier och små gårdsbutiker. Upplev Visbykrogarnas dryckesutbud och njut av den vackra hösten.

Gotlands tryffel

Gotland är den enda plasten i Sverige för att uppleva den vilda tryffeln. I November är vallfärdar tryffelentusiaster till än för att gå på tryffeljakt med kund, ta en kurs eller bara njuta av den välgömda delikatessen på Gotland tryffelfestival.

Tryffelmånad och Gotlands tryffelfestival 2022
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan