Shorinji Kempo Visby Shibu

Fritid och föreningar Visby
Folkhälsa
Förening
Hälsa
Idrott
Outdoorveckan
Träning
Shorinji Kempo är en allsidig träningsform som kan utövas av alla. Träningen är mångsidig och vi använder slag, sparkar, armbågar, knän, kast, svep, fasthållningar och punkter i våra tekniker.
Våra tekniker är utvecklade för att fungera vid ett verkligt angrepp utan regler. De bygger därför på en kombination av snabbhet, balans och smärta med tekniker mot fingrar, strupe, skrev och andra svaga punkter. Under träningen kommer du träna på att vara lugn under stress, öva strategi mot olika typer av motståndare och hitta dina favorittekniker.

Hos oss övar du upp din förmåga till koncentration och varje träningspass är byggt för att du ska utvecklas både fysiskt och mentalt. Ett typiskt pass börjar med meditation, fortsätter med uppvärmning, grunder, tekniker, sparring och avslutas med intensiv intervallträning, explosivitet eller akupressurtekniker.

Det långsiktiga syftet med träningen är att bidra till ett bättre samhälle genom att bygga upp starka och rättfärdiga människor som vågar stå upp för sina värderingar. 

Shorinji Kempo Visby Shibu