Östberga Komvux & Holy Grain

Konst Norra Gotland
Verksamhetsbild omslag
Fotografi
Konsthantverk
Måleri
Textil
Utställning
Två konstnärskollektiv möts i en utställning i Månpalatset, Lärbro.
Östberga Komvux är kanske mest känt för sitt hyllade och hatade matematik-epos som de skrev i eget namn 2011.
Efter det att tidigare rektorn och geniet Olle Ljungströms tragiskt gick bort, så var det inte många som trodde att kollektivet skulle resa sig igen. Men av händelser som skulle ses som alltför otroliga om de sattes i tryck, så är de nu tillbaka med t.f rektor Mina E Oldmark i spetsen.
Kollektivet som bla annat består av Patron, Ibrilistics, Johan Israelsson, Vesslan, Rasmus Norberg, Malin Arvidsson, Mikael Ståhlström, och Marcel Strüwer, kommer att fylla palatset med konst som definierar krocken mellan synintrycks-distorsion och visuell harmoni. Konst som upprör ( bara den som är dum i huvudet – snälla människor blir glada ), konst som får dig att vilja leva lite farligare och lite bättre.

Konstnärsskollektivet Holy Grain, bestående av Mattias Rydén (textil), Jessica Ekström (fotografi och video) och Alma Uhr (fotografi och video).
Vännerna träffades under 2017 vid Gotlands Folkhögskola och har vidareutbildat sig inom det konstnärliga fältet på olika håll sedan dess.

Gemensamt för de tre konstnärerna är ett intresse för form -att utforska material, kropp, hantverk och metod, inte sällan med en lekfull, utmanande eller rentav ironisk tvist . 
Holy Grain planerar för årliga utställningar tillsammans och kommer hittas åter i ett okonventionellt rum nära dig. 

Östberga Komvux & Holy Grain

Du kanske också är intresserad av: