JUL PÅ GOTLAND


Upplev Gotland i adventstid med mysiga marknader, god mat, julkonserter, tomteparad, shopping och förhoppningsvis lite snö. Det blir allt från traditionell julmarknad i världsarvsstaden Visby till julkonserter i våra medeltida kyrkor och ruiner. Dessutom dukas det upp julbord och annat gott som hör till högtiden. Läs om det mesta och bästa om julen på ön i vår guide!

Längst ner på sidan hittar du alla julevenemang!

Julmarknad på Stora torget

Alla adventshelger arrangeras julmarknad på Stora torget, en fin och välbesökt tradition. Här kan du i de olika julbodarna köpa alltifrån brända mandlar och gotländska hantverk till delikatesser och julklappar. Vissa datum arrangeras det aktiviteter som dans kring granen, tomten kommer på besök och mycket mer.

personer på julmarknad

Julskyltning i Visby

Traditionell skyltsöndag på första advent. Missa inte Tomten som finns på Konstmuseets gård för att ta emot alla barnens önskningar, dansen runt granen på Stora Torget, shopping, julmat, marknad och mycket mycket mer i ett julpyntat Visby.

 

Skyltsöndag – Barnens jul

Besök Tomtebyn i Hejdeby

200 meter in i den mörka skogen i Hejdeby ligger den lilla Tomtebyn, den är bara öppen några få dagar om året… En oförglömlig och magisk upplevelse för både stora och små. Mer info kommer under hösten.

Med smak av julen

Gotland har ett stort utbud av bra restauranger varav många finns med i White Guide. Veckorna innan jul dukas det upp allt från traditionella julbord till mer alternativa julmenyer. Det finns helt enkelt något för alla smaker.

Julbordsguiden

Stämningsfulla Julkonserter

Vad sägs om körkonsert i medeltida S:t Lars ruin eller S:t Nicolai? Eller musik någon av våra 92 medeltida sockenkyrkor? Valen är många och du hittar de flesta i vår evenemangskalender.

Julkonserter på Gotland
tre personer tittar i skyltfönster på Hästgatan

Handla julklapparna i lugn och ro

Lammskinnstofflor, keramik, mathantverk eller ett loppisfynd? Alternativen är många. Allt från gårdsbutiker och små pittoreska butiker till de stora kedjorna. Möjligheter till riktigt rolig, lugn och mysig julshopping finns över hela ön.

Öppet Gotland
domkyrkan i snö och sol

Advent och jul i Visby domkyrka

Under adventshelgerna och julen blir det extra stämningsfullt i vår vackra domkyrka från 1200-talet. Julkonserter, julnattsmässa, julotta och allt annat som händer hittar du i vår evenemangskalender.

 

Alla evenemang

Hitta alla julens godsaker och delikatesser

Upplev den härliga känslan av att handla allt till julbordet eller glöggminglet direkt från producenten, besök några av öns många gårdsbutiker! De flesta hittar du i vår app Öppet Gotland.

Gårdsbutiker

Gott nytt år!

Här tipsar vi om var ni kan äta gott på nyårsafton, både kväll och dag, eller köpa med något festligt hem (uppdateras senare under hösten).

snö i almedalen

Mellandagar & jullov

Tips på lugna och fartfyllda upplevelser för hela familjen under julledigheten (uppdateras under hösten).

Mellandagar & Jullov på Gotland

Fråga oss om julen på ön!

Turistbyrån

Ring, maila eller besök oss. Vi svarar på dina frågor om Gotland, tipsar och inspirerar alla veckans dagar.

0498-20 17 00 info@gotland.se
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan