/ Tryffelmånad och Gotlands tryffelfestival 2024
tryffel i skål Foto: thomas@gedminas.se

Tryffelmånad och Gotlands tryffelfestival 2024

Under en hel månad firas den gotländska tryffeln och månaden avslutas med Gotlands Tryffelfestival 15-17 november.

Publicerad 22 maj 2024

Gotlands Tryffelförening och Gotlands Tryffelakademi inbjuder till att fira den gotländska tryffeln under en hel månad. Den gotländska naturen har mycket bra förutsättningar för att det exklusiva ”svarta guldet” ska växa och frodas och under hösten är tryffeln redo att skördas. Tryffelmånaden inleds 11 oktober och pågår till den 17 november med ”le grande finale” Gotlands Tryffelfestival den 15-17 november. Under Tryffelmånaden kan du bland annat delta vid tryffeljakter, prova tryffel-after work, äta tryffelmeny på restauranger, gå på en vandring med smak av tryffel, laga en tryffelmåltid, tillsammans med din hund prova på att söka tryffel tillsammans med en hundtränare och som en avslutning av tryffelmånaden delta vid Gotlands Tryffelfestival.

 

Gotlands tryffelfestival

15-17 november går Gotlands Tryffelfestival av stapeln. Självklart kan du under helgen äta tryffelmenyer på de gotländska restaurangerna men det finns också möjlighet till fördjupning inom ämnet tryffel. Vill du veta mer om hur man hittar detta svarta guld kan du delta i tryffelsök i Visby under fredagen eller tryffeljakt med hund i Rute, Roma eller Hajdes på söndagen.

Tryffelprodukter och färsk tryffel samt olika rätter kommer att finnas till försäljning i gallerian på Östercentrum på fredagen i samverkan med Mat café Öster.

.

Tryffelsök i Östergravar

 

Under lördagen anordnas ett fascinerande seminarium om tryffelodling, tryffel i maten och tryffel i världen. Seminariet går även att följa digitalt. Senare under lördagen arrangeras den högtidliga ceremonin i Visby domkyrka som avslutas med en stämningsfull gourmetmiddag på Clarion Hotel Wisby.

Tryffelmiddag i Spegelsalen på Clarion Hotel Wisby

 

Middagen är en hyllning till den gotländska tryffel och alla andra fantastiska råvaror vi har på ön samarrangeras av ett gäng lokala kockar och Visby Restauranggymnasium

Biljetter till Tryffelfestivalen, tryffeljakt mm bokas genom Destination Gotland.

 

 

Gotland Taste Festival

När sommaren klingar av och det vackra höstljuset lägger sig över ön, då dukar vi upp till det bästa som den gotländska hösten har att erbjuda.

Läs artikel
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan