/ Gotland Taste Festival

Gotland Taste Festival

När sommaren klingar av och det vackra höstljuset lägger sig över ön, då dukar vi upp till det bästa som den gotländska hösten har att erbjuda.

Publicerad 22 maj 2024
Skriven av Simon Frid

Gotland Taste tar dig med på en unik upplevelse av gotländsk mat, dryck. Under onsdag till söndag, 25 till 29 september, kommer Gotland Taste Festival att arrangeras runt om på Gotland. Restauranger komponerar utsökta lokala rätter och runt om i socknarna finns möjlighet att avnjuta gotländsk dryckeskultur.

Det lokala, hållbara och närproducerade står i centrum när du besöker öns producenter, restauranger och gårdar som alla har sin historia att berätta och smaker att erbjuda. September är skördemånaden som erbjuder nyskördade grönsaker och frukter och kulinariska smaker.

 

Under Gotland Taste Festival kommer producenterna att välkomna er ut till gårdarna runt om på Gotland, du kommer att kunna köpa nyskördade produkter på matmarknaden i Visby, lyssna på spelningar, samtal mellan producenter och krögare, dricka gott i dryckesruinen i Visby innerstad och njuta av gotländsk mat på ett stort område på Stora torget. Samtidigt kommer restaurangerna att erbjuda särskilda menyer med lokala drycker och närproducerat i fokus.

 

Under de kommande månaderna kommer programmet att fyllas på med härliga aktiviteter som sträcker sig från södra till norra Gotland och med en härlig helg att vänta i Visby under fredagen och lördagen. Gotland Taste Festival är mat- och dryckesfestivalen för dig som vill njuta av det bästa som ön har av att erbjuda i såväl mat- som dryckesväg. Passa på att boka in din vistelse på Gotland den 25 till 29 september redan nu.

Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan