/ Goda framtidsmöjligheter för läraryrket på Gotland
Torsten Flemming, skoldirektör på Gotland sitter vid sitt skrivbord Foto: Joel Nilsson

Goda framtidsmöjligheter för läraryrket på Gotland

Som utbildningsdirektör jobbar Torsten Flemming med att leda och utveckla utbildnings- och arbetslivsförvaltningen inom Region Gotland.

Publicerad 16 dec 2021

Torsten har ett brinnande intresse för utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor och har jobbat 40 år inom utbildningsväsendet. Han berättar att han själv är utbildad lärare, rektor och skolchef och att han bland annat har varit rektor för Norrbackaskolan och Solbergaskolan i Visby. Läraryrket ligger honom varmt om hjärtat och han ser riktigt goda framtidsmöjligheter inom branschen. Det finns stora behov av nya lärare både nu och framåt konstaterar han och att få vara med och lägga grunden och göra skillnad för barn och unga ser han som en fantastisk möjlighet.

Skoldirektör Torsten Flemming står i en korridor i sin arbetsmiljö
Foto: Joel Nilsson

 

Lärarbristen är stor i hela Sverige och Gotland är inget undantag. Under de närmaste åren kommer man behöva över 400 nya lärare och förskollärare. Torsten berättar att de framför allt jobbar för att få fler unga att välja läraryrket. Vill man bli lärare finns fina förutsättningar genom Uppsala universitet Campus Gotland. Här finns utbildningar som kvalificerar till arbete från förskollärare upp till mellanstadiet. På utbildningarna står det tomma platser varje termin så Gotland har utmärkta möjligheter att både ta emot studenter och sedan välkomna dem till en arbetsmarknad i behov av lärare, konstaterar Torsten.

 

Väljer man läraryrket har man alla möjligheter framöver!

-Torsten Flemming, utbildningsdirektör

 

Att jobba som lärare på Gotland innebär i många fall en trygg miljö – både för lärare och elever. Här på ön är samverkan stor inte minst tack vare närheten till andra skolor, och förvaltningar. Dessutom lyfter Torsten, mer än gärna, upp livskvaliteten som ö-livet innebär – korta avstånd och en avslappnad mentalitet gör att det ofta är lättare att få ihop livspusslet här avslutar han.

Region Gotland är öns största arbetsgivare.
Länk till alla lediga jobb inom Region Gotland.

Medeltidsveckan XL

Du går längs med strandpromenaden och ser det brusande havet sträcka ut sig i väster och den medeltida ringmuren med sin frodiga murgröna inåt land. Du hör sorlet från en marknad, barn som skrattar, musik och ljudet av trummor och bjällror som fyller luften. Du känner doften av brända mandlar, grillad mat och kanderade äpplen. Kyrkklockorna klämtar när du promenerar i hjärtat av världsarvet Visby. I fjärran hör du plötsligt tunga hovar dundra fram inför en jublande publik…

Läs artikel
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan