GOTLANDS FULASTE GRÄSMATTA 2024


Den tredje upplagan av tävlingen som hyllar de på vår ö som sparar vatten genom att inte vattna sin gräsmatta

Skicka in en bild på din torra gräsmatta till årets tävling

Var med i tävlingen som började 2022 och som har satt Gotland på kartan och startat en global vattenbesparingstrend. Genom att inte vattna din gräsmatta sparar du mängder av vårt värdefulla vatten, och påverkar andra att agera hållbart.

Är din gräsmatta lika ful eller fulare än de av förra årets bidrag som visas här ovanför har du en god chans att vinna.

Lycka till!

Att tävla är enkelt

1. Ta en bild på din fula gräsmatta.

2. Dela bilden på instagram med hashtaggen #gotlandsfulastegräsmatta och skriv en textkommentar till bilden varför din gräsmatta är fulast. Ditt Instagramkonto behöver vara öppet. Tävlingen äger rum på vårt Instagram-konto Livet på Ön. Där kommer vi att reposta goda exempel på riktigt fula gräsmattor under tävlingens gång. Om du inte har ett öppet Instagramkonto kan du maila in din bild tillsammans med en beskrivande text till grasmattan@gotland.se

3. Tävlingen pågår till 18 augusti, och därefter kommer juryn att titta på alla bilder och kommentarer för att sedan utlysa en vinnare.

Pris

Vinnaren får ett diplom samt bära den unika second hand t-shirten med texten “Jag har Gotlands fulaste gräsmatta” under vinnaråret.

Tävlingsregler

Tävlande behöver vara minst 18 år och bilden som läggs upp på Instagram eller mejlas till oss måste föreställa den egna gräsmattan. Vi rekommenderar att man tar en bild som visar ett lite större utsnitt från tomten och inte bara en närbild på gräset. För att tävlingsbidraget ska vara komplett behöver man beskriva gräsmattan med text i Instagramposten eller mejlet, och på Instagram lägga till hashtagen #gotlandsfulastegräsmatta.

Juryn bedömer hur pass mycket gräsmattan ser ut att ha påverkats av frånvaron av vatten. Inläggets text som beskriver gräsmattan är del av juryns bedömning. Några exempel på frågor som kanske kan hjälpa dig att komma igång med beskrivningen: När vattnade du den senast? Hur hade du velat att den skulle se ut? Vilken färg har gräsmattan? Finns det växter i den som trivs med torkan?

En hållbar sommar på Ön

Precis som semestern är Gotlands resurser ändliga. Här kan både du som är på besök eller är permanent boende på Gotland finna några bra saker att känna till. Ta del av våra tips för en hållbar semester!

Till Semesterlivet på Ön
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan