juni
28

Vikingaglamping på Stavgard!

Historisk plats Södra Gotland
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Familjevänligt
Fornlämning
Kulturarv
Längtar du efter möjligheten att prova på vikingalivet tillsammans med dina vänner eller familjen? Laga middag över öppen eld, spela spel och njuta av en vacker kväll på gården för att sedan vakna upp i långhuset efter en god natts sömn. Då är vikingaglamping något för er!
​Låt ditt besök på Stavgard bli en unik upplevelse.

Under sommarens öppethållande har du chansen att hyra en del av vårt långhus för att bo som en viking för en natt. Långhuset består av två rum var av det ena är inrett med två robusta men bekväma dubbelsängar med plats för upp till 4 personer. I rummet finns även bord och bänkar samt ljuslyktor för kvällens mysstund.

Utanför långhuset kan du laga kvällsmat över öppen eld vid vår takförsedda härd. Härden är fullt utrustad med grillgaller, grytor, stekjärn och redskap. Sitt sedan i kvällssolen på tunet och ät på träfat och drick ur keramikkrus medan du lyssnar på fåglarnas kvitter och suset av vinden i trädkronorna.

Ta en promenad genom skogen ned till havet.

När mörkret sänker sig kan du sitta inne i långhuset och spela hnefatafel, läsa högt ur Eddan eller bara njuta av stillheten.

Du har tillgång till långhuset från 16.00 men incheckning kan göras hos våra besöksvärdar mellan 12.00 och 16.30. Utcheckning senast 11.00. Mellan 16.00 och 11.00 har ni långhuset för er själva men notera att volontärer kan bo i andra byggnader på gården.

​-Täcken, kuddar, lakan och handdukar. -Fullt utrustat vikingatida kök. -Mantel att lägga om sig om kvällen blir kylig. –

Frukost på gotländska råvaror. -Inträde på Stavgard för anmälda boende i samband med övernattningen. Pris: 2800:-/natt inkl frukost. -Råvaror till kvällsmat liksom unika recept framtagna av vår måltidsarkeolog kan beställas i förväg till en kostnad av 300kr.

Tillfällen
logotyp

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: