Teater MO

Teater
Verksamhetsbild omslag
Kurs
Teater MO skapar innovativ, högkvalitativ scenkonst med fokus på barn och unga. I deras uppsättningar möts teater, clown, musik, mim, nycirkus, masker, dockor, projektion och berättarteater – en modern scenkonst för alla.
Teater MO. gör 1 – 2 nya produktioner per år.
Turnerar i Sverige
Spelar 2 – 4 produktioner på turné.

Vision
Vår vision är att skapa högkvalitativ scenkonst som sätter publiken i centrum. En scenkonst som berör, roar och oroar där teater och musik samverkar på lika villkor. Att utveckla glädjefyllda, idérika och magiska scenupplevelser som stärker ett fritt, kreativt och demokratiskt samhälle.

Metod och medarbetare
Vad vill vi berätta och för vem vill vi berätta?
Det är starten!
Tankar, bilder, ideér, skeenden och musik vi samtalar, prövar och diskuterar. Manus skrivs av Ivan Monthan men musik och gestaltning växer fram i ett nära samarbete mellan aktörerna.
Produktionerna utvecklas sedan vidare under turnéer och möten med publiken.

I Teater MO arbetar Ivan Monthan, Hanna Stenlund Monthan och Julia Westberg.

 Samarbeten
Teater MO presenterar ny scenkonst för barn och unga genom samarbeten, egna projekt, turnéer och uppsökande verksamhet.  
Under 2016 – 2018 Samarbetade Teater MO med Gotlands komun, Musik i Blekinge, Norrtälje kommun, Länsmusiken i Stockholm, Kultur i vården och Östgötamusiken.

Hemmascenen
Teater MO startade som en idé 2013 när Ivan Monthan och Hanna Stenlund Monthan klev över tröskeln till sitt nyinköpta missionshus i utkanten av Rimbo. En musik/teaterscen skulle det bli i stora salen, det var dom helt överens om. Huset var gammalt och slitet utan vare sig dusch eller toalett och taket läckte in och var helt oisolerat i halva huset. Paret med sina 2 små barn bodde den första tiden bredvid braskaminen i matrummet/köket, där även husets enda vattenkran var belägen. Dom sov på ett gäng madrasser ihopsatta till en stor säng och började nu resan mot den stora drömmen. Långsamt erövrades huset med sina 9 rum bit för bit och ganska snart påbörjades bygget av den efterlängtade scenen. Teater MO startade under tiden sin verksamhet på diverse scener, festivaler, kultur i vården och länsmusiken. Nya föreställningar jobbades fram.  2016 stod teater MO:s egen hemmascen äntligen klar och invigdes den 23 januari. Sedan dess har det blivet ett flertal föreställningar, konserter på scenen. 2017 utökades verksamheten med en utomhusscen och ett cirkustält.