Rosa Räven Textil

Hantverk Visby
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Året runt
Design
Försäljning
Hållbart
Konsthantverk
Textil
Ull
Webbshop
Jag syr ulltäcken och tillverkar andra ullprodukter på min gård i Klinte på Gotland. Jag tror på att skala ner på konsumenthets och massproduktion och gå tillbaka till att köpa färre, närmare och bättre produkter. Jag har därför stort fokus på hållbarhet och cirkuläritet i min produktion .
Jag som driver Rosa Räven heter Elin Gardell Sundström och är född och uppväxt på Gotland.
De första fåren kom in i mitt liv 2012 och sedan dess har ull intresserat och fascinerat mig. Hjärtat bultar för ett långsamt hållbart och naturligt liv och i den andan driver jag nu företaget och vill kunna att fler skall få del av ullens fantastiska egenskaper. Jag och ett gäng andra fantastiska konsthantverkare driver tillsammans butiken STUK i Visby innerstad.

Jag har lång erfarenhet av att arbeta med ull på olika sätt främst hantverksmässigt och har på senare år även fastnat för att handspinna vilket jag gör så fort jag får chansen eller behöver en paus. Jag är utbildad inom cirkulär design och hållbarhet.

Tillverkningen av mina produkter sker hemma på den lilla gården i Klinte där familjen bor tillsammans med Klövsjöfår, hundar och höns. Den mesta ullen plockar jag direkt från min gård, hos Annie och Simon i Ala här på Gotland  eller via våran lokala ullförmedlare.  Jag gillar att jobba med relationer och sätter stort värde på att gynna lokala företagare.

Jag startade Rosa Räven 2021  och driver idag småskalig produktion av ullprodukter .
Ulltäckerna lanserades i juni 2022 & har mottagits med oerhört fin respons, läs gärna de fina recensionerna på produktsidan från några av mina fantastiska, engagerade och medvetna köpare, tack till er!

Rosa Räven Textil

Övrig information

Du kanske också är intresserad av: