Överstekvarn Gotlandsdelikatesser Gårdsbutik

Gårdsbutik Norra Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Butik
Förädlade gårdsprodukter
Gotland Taste
Hållbart
Lammskinn
Möjligt att åka buss/Hållplats inom 2 km
Säsong
Webbshop
Äkta gotländsk hetta! På Överstekvarn Gotlandsdelikatesser odlas och förädlas chili. Småskalig produktion med lokala råvaror och i synnerhet chili i alla dess former. Våra produkter säljs i vår gårdsbutik i Lummelunda där du även kan besöka våra chiliodlingar och utställningstunnel.
På Överstekvarn har vi skapat ett lokalt alternativ till stordrift och standardprodukter. 
Vi är ett familjeföretag som började odla på gården 2012. Ett av våra mål var att skapa nya innovativa smakupplevelser och samtidigt bevara de traditioner kring frukter och bär som präglat så mycket av det genuina Gotland.
I de produkter vi erbjuder ligger mycket själ och hjärta. Det mesta odlas enligt konstens alla regler här på vår ö, och oavsett om det gäller vår heta chili eller den genuina karaktären på vår senap, så handlar det om äkta råvaror som håller hög kvalitet. Det är ett signum för Överstekvarn och den tradition som vi står för. 

Så varmt välkomna till oss och vår gård och gårdsbutik i Lummelunda, en av Europas nordligaste chiliodlingar. Det finns mycket att se i våra växthus, där vi odlar all den chili vi sedan förädlar, och vår chiliutställning, där vi varje år förnyar oss med nya plantor, ofta i olika teman.
Besöket kan med fördel avslutas i vår gårdsbutik som förutom våra egna lokalproducerade produkter även inrymmer andra gotländska producenters produkter, inredningsartiklar, lammskinn och mycket annat. Salmbärssylt är en gotländsk specialitet, och här kan vi stoltsera med att vi är världens största salmbärssylts producent.

Gården som är belägen alldeles i närheten av Lummelundagrottan brukar tilltala våra gäster som gärna stannar en längre stund. 

Välkommen in till vår gårdsbuik på nätet https://overstekvarn.se/

logotyp

Du kanske också är intresserad av: