Hanne Heftø

Hantverk Visby
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Året runt
Butik
Design
Försäljning
Hållbart
Jul
Konsthantverk
Påsk
Smide
Smycken
Sten
Utställning
Visbydagen
Generös minimalism. Dansk guldsmed och designer.
I mitt arbete som silversmed jobbar jag ofta med teman omkring det råa och det rena och kombinerar den stillsamma designprocessen med det luxuösa. 

Aven om jag ofta arbetar med exklusiva material såsom guld, diamanter och tahitipärlor, försöker jag göra det på ett nedtonat och opretentiöst sätt.

Jag tycker att materialet vinner på att man jobbar utifrån en medveten estetisk återhållsamhet. Guldet låter jag förbli filat på ytan; stramt, men rått. Det framhäver guldets naturliga färg.

Med min bakgrund och rötter från Köpenhamn och Georg Jensens silversmedja och de traditioner och den stämning som finns där har jag nu butik/verkstad i ett 1300-tals valv mitt i Visby innerstad och den kombination påverkar definitivt min designprocess och mitt dagliga liv.

Inte minst det rofyllda och estetiska valvet är betydningsfullt för mig. Det skapar utrymme för tankarna att flöda och det tror jag vi behöver som människor. Jag arbetar ofta väldigt långsamt med utvecklingen av en ny modell, i kontrast till de hektiska dagar som det givetvis finns manga av i butiken och i Visby.  

Ibland kan ju det långsamma paradoxalt nog vara snabbare. Om vi släpper våra förväntningar om att något skall uppstå, kan det helt plotsligt uppstå. 

Hanne Heftø

Du kanske också är intresserad av: