Gotlands Lokalfinansiering

Finansiering
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
affärsrådgivning
Ekonomiskt stöd
Finansiering
Investering
Lån
Riskkapital
Möjligheter till kapital för entreprenörer på Gotland och att få utveckla sina affärsidéer med finansiärer.
Ett hållbart Gotland där våra barn och barnbarn kan leva, bo och driva företag. Ekologiskt, socialt och ekonomiskt är bolagets tre pelare. 
Det finns många bra idéer hos gotlänningarna, och det finns kapital. Tyvärr är det ofta svårt att få dessa två att mötas vilket gör att många värdefulla idéer inte kan bli förverkligade. I tidernas begynnelse fanns banker som kunde och ville ta risken med att stötta nya idéer, men de har av olika skäl inte den rollen längre.
Det här ville föreningen Produkt Gotland  motverka och därför tog de initiativet till Gotlands Lokalfinansiering AB (svb). Delägare blev ganska snart även utvecklingsbolagen Heligholm Utveckling, Slite Utveckling, Knutpunkt Hemse Utveckling och Nygarn Utveckling. Tillsammans har de mer än 1 000 ägare. Från 2022 har föreningen Tillväxt Gotland övertagit den nu nedlagda föreningen Produkt Gotlands ägande, och är majoritetsägare. Och Burgsviken Utveckling har övertagit Heligholms andel. 

Bolaget har har tagit fram en webbaserad plattform för ansvarsfull finansiering för lokala entreprenörer på Gotland. Där kan hugade investerare se olika entreprenörers projekt och behov av pengar.  En mötesplatsen mellan entreprenörer på Gotland och människor som vill investera i goda idéer. Den lokala banken har återuppstått!

Gotlands Lokalfinansiering räknar med att Du är en av dem som vill hjälpa goda idéer att växa!
Skaffa dig ett konto genom att klicka på ”Ansök här” uppe till höger, och följs sen anvisningarna. Det kostar ingenting! När/om du hittar något projekt Du vill stötta så går du in då och gör ett ”andelsbegärande”.

Gotlands Lokalfinansiering

Du kanske också är intresserad av: