Gotlands Korvfabrik

Gårdsbutik Mellersta Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Året runt
Baljväxter
Hållbart
Lammkött
Nötkött
Servering
Korv ska vara det finaste. Gotlands Korvfabrik tillverkar lokalproducerad korv, både kött och växtbaserad hantverkschark av råvaror med hög kvalité. Handla direkt i vår gårdsbutik eller avnjut en korv och en lokal hantverksöl i vår korvrestaurang i en unik miljö intill gamla sockerbruket i Roma.
AB Gotlands Korvfabrik startade våren 2020 och ligger vid gamla sockerbruket i Roma, där producerar de högkvalitativa produkter, både kött och växtbaserat. I köttprodukterna används gotländskt lammkött, Kravnöt och Kravgris från gården Havor på södra gotland.
Växtprodukterna som heter Växtchark tillverkas av bla svenskodlad quinoa, åkerbönor och linser från Havdhem och När på gotland.

I gårdsbutiken hittar du mängder av olika färskkorvar, salamis, ölkorvar och chark. Korvarna tillverkas utan nitrit och är KRAVmärkta.

2021 blev Petter Bendelin utsedd till Årets Korvprofil av Svenska Korvakademien, vi vann medalj för vår Tjoritso i SM i Mathantverk samt till delades Kulinariska priset av Kulinariska Gotland. Vår pancetta fick nordiskt guld och 2024 tilldelades vi diplom av Gastronomiska Akademien av HM Konungen.

Våra produkter finns förutom i egna gårdsbutiken intill Sockerbruket i Roma hos flera restauranger och butiker runt om på ön.

logotyp

Övrig information