Gotlands folkhögskola, Hemse

Folkhögskola Södra Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
På Gotlands folkhögskola finns möjligheten att få nya kunskaper och perspektiv så att livet kan ta en annan väg. Här får du möjlighet att välja väg och ta dig vidare i livet.
Gotlands folkhögskola startade 1876 och är en av landets äldsta.  Sedan 1881 har skolan hållit till i Hemse. Skolan är belägen i utkanten av samhället och skolområdet består av äldre och nyare byggnader fulla av historia i en lummig parkmiljö.
På Gotlands folkhögskola i Hemse finns allmänna kurser som är behörighetsgivande och profilkurser som ger dig möjlighet att utveckla ditt intresse inom ett visst område.
 
Allmän kurs riktar sig till dig som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning. Den allmänna kursen Enter riktar sig till dig som har diagnos inom högfungerande autismspektrumtillstånd.

På skolan finns också profilkurserna fotolinjen, fotolinjens projektår, musiklinjen, textillinjen och textillinjens projektår.

På Gotlands folkhögskola erbjuder vi också sommarkurser, kortare deltidskurser, Etableringskurs, Studiemotiverande folkhögskolekurs, Svenska från dag ett och Svenska för invandrare (SFI)

logotyp

Övrig information