Glasstudion Big Pink- Norrlanda

Hantverk Östra Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Arbetsgivare
Året runt
Butik
Design
Familjevänligt
Försäljning
Kurs
Öppna ateljéer
Hos Glasstudion Big Pink kan du se hur det varma materialet glas formas till vackra dricksglas, skulpturer och experiment. Jennies glas passar både till vardag som fest,i studion finns även butik och glass. "Prova på glasblåsning"går att boka tis ons, tor fre em hela sommaren. Läs vidare under MER
Jennie har blåst glas i 19 år och startade sin egen studio i juli 2015 i Norrlanda på östa Gotland, 30 min från Visby. 
I en gammal fin gotländsk kalkstenslada kan du se hur det varma materialet glas formas till vackra dricksglas, skulpturer och experiment. I verkstaden finns även butik och Guteglass. 
Jennie tror på det handgjorda objektet, dess unika form som blir en motvikt till den likartade massproduktion som bidragit till ”slit och slängsamhället” vi lever i idag. Jennie brinner för att bevara men utveckla kulturarvet glashantverk och med egen design och god hantverksskicklighet finns nu hennes glas i mångas hem, till fest och till vardag samt på flertalet Michelinstjärn-restauranger runt om i Sverige och show room i New York.
 
Jennie och hennes glasassistenter kan lära dig blåsa glas. Under sommaren har de fasta tider för detta: onsdag, torsdag och fredag eftermiddag. Du kan antingen blåsa ditt eget dricksglas eller ditt eget glasklot med hänge. Boka via mail. info@glasstudionbigpink.se
Dricksglas kostar 790 kr och tar ca 20 min. Glasklot kostar 550 kr och tar ca 10 min. Allt ska kylas under en natt, hämtas vid senare tillfälle eller skickas.
 
Vi öppnar vår lunchservering den 25 juni och har den öppen till v 33. I år kör vi läckra grillade Sandwich med sallad, vi har fullständiga rättigheter för dryck och serverar kaffe och glas. Perfekt att kombinera ett lunch eller fikastopp och samtidigt titta in i glashyttan för att uppleva ett riktigt coolt hantverk. 
 
I Glashyttan arbetas det året runt men under lågsäsong har de färre öppettider, dessa finns på hemsidan. Kontakta Glasstudion Big Pink om du vill besöka glashyttan utanför ordinarie öppettider. Under sommaren har de öppet i studion tisdag till lördag 11.00-17.00.
 
Tillgång till lokalen för rörelsehindrade går att ordna, ring gärna innan 
Alla är välkomna!
logotyp