Gandarve Gård

Gårdsbutik Mellersta Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Året runt
Hållbart
Honung
Nötkött
Säsong
Vi är en ekologisk och kravcertifierad gård med tillhörande gårdsbutik. Det som alltid finns i gårdsbutiken är ekologiskt och kravmärkt nötkött och ekologiska och kravmärkta ägg. Vi erbjuder även säsongsrelaterade produkter så som färskpotatis, lök, betor, jordgubbar, äppelmust och annat smarrigt.
Gandarve gård är en ekologisk och kravcertifierad gård med tillhörande gårdsbutik. Vi som driver gården är Victor och Hanna och vi tillsammans delar värderingar om att driva en hållbar, ödmjuk och innovativ gård med djuren i centrum. Hos oss finns det både höns och kor som bidrar till fantastiska livsmedel som året om erbjuds i vår gårdsbutik. Utöver de kött och ägg som alltid finns i gårdsbutiken så finns det säsongsrelaterade produkter så som färskpotatis, lök, betor, jordgubbar, äppelmust och annat smarrigt. 
Korna på Gandarve Gård
Våra kor lever den största delen av året utomhus med möjlighet till att vistas inomhus om de vill de. Under den period de är utomhus går de i stora beteshagar i anslutning till gården och hjälper oss att bibehålla öppna och artrika landskap.
Under den period vi stallar in våra djur går de fritt på halmbädd. Vi värnar väldigt mycket om att korna ska få utlopp för sina naturliga beteenden och med det inkluderat enbart äta det som är naturligt för dem. Därför är våra kor enbart uppfödda på ensilage och örter som vi skördar på gårdens mark. Det medför att de växer i den takt som är naturligt för dem och att deras magar mår precis som de ska må. 
Köttet från oss är ekologiskt och kravmärkt.

Hönsen på Gandarve Gård
Hönsen är en del av vår kärnverksamhet där vi arbetar för att sluta cirkeln för att göra det så hållbart som möjligt. Hönsen äter nästan enbart spannmål från gården där vi själva göra en blandning på raps, vete och havre. Utöver det äter hönsen mineraler men framförallt gräs och annat de kan få i sig när det sprätter utomhus. Gödseln som kommer från hönsen sprider vi på marken där vi odlar vilket är en perfekt näring för de grödor som blir till det spannmål som hönsen äter.
Äggen från oss är ekologiska och kravmärkta. 

logotyp

Du kanske också är intresserad av: