Galleri Johannes Nevala

Konst Mellersta Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Året runt
Försäljning
Grafik
Måleri
Öppna ateljéer
Påsk
Säsong
Välkomna till mitt konstgalleri på Gotland där ljuset flödar in och där konstrummen ger plats åt målningar och grafik. Jag har varit verksam på ön i mer än 30 år och med utställningar världen över där mina målningar från den Gotländska stranden skapat intryck. Fåglar i konst.

När fåglar berör, för sinnet, för ögat

Målningar och grafik av fåglar, i storformat och i det lilla. Ett måleri som rör sig i gränslandet mellan det traditionella och moderna. Motiven med de skimrande landskapen där skärfläckorna, ejdrarna, fiskmåsarna och alla de andra strand fåglarna finns där. Liksom skisserna från stranden och akvarellerna som fångar förgängliga stunder. 

  • Målningar på duk i storformat och i det lilla.
  • Akvareller.
  • Grafiska blad och litografier.
  • Vykort och trycksaker.
Galleriet består av mer än 250 m2 väggyta där konsten får plats i rymliga och luftiga lokaler. De djupa kalkstensväggarna ger karaktär och svalkar när solen värmer som bäst på ön. 

Ett konstnärsliv med galleriverksamhet

I april när ljuset återkommer och naturen börjar spirar i all sin prakt,  återvänder även alla besökare till ön. Det är även ett skifte i konstnärens liv där dagar i ateljén bytts ut mot allt längre dagar ute vid stranden. Det blir oftas långa dagar där morgon eller kväll tillbringas vid fåglarnas värld och där dagen ägnas åt galleriets verksamhet. När sommaren tar vid är det mötena i galleriet som är centrala. Det är en härlig tid att få dela med sig av årets skapelser och se hur dessa berör besökarna. Framåt september avtar den intensiva sommaren och ett nytt målar år brukar ta sin början där någon gång, när flyttfåglarna flöjtar ut sin sång över strandängarna. När ljuset är som svagast och vinter vinden tjuter i varje vrå, lyser det som mest inne i ateljén.

Jag har varit verksam på ön i mer än 30 år och med utställningar världen över där mina målningar från den Gotländska stranden, där fåglar landar och lämnar avtryck, skapat intryck. Se de allra senaste i mitt galleri.

Varmt välkomna

Johannes Nevala

logotyp

Övrig information

Du kanske också är intresserad av: