FOLKETS BIO BETTY

Film Visby
Året runt
Förening
Funktionsanpassat
Medlem i Visby Centrum
Visby Centrums presentkort
Folkets Bio Visby är en ideell förening som är beroende av våra medlemmar som arbetar gratis. Filmer som förändrar, Feelgood eller en mental käftsmäll? Svensk vardagsrealism eller opera arior? I biomörkret på Visbys anrikaste och mysigaste bio kan allt hända – följ med på en resa genom kameralinsen
Folkets Bio bildades 1973 av filmare och publik för att skapa en arena för den svenska filmen producerad utanför de stora bolagen och i samma mån de delar av världen som inte tidigare nått in till västvärldens biosalonger.
 
Idag är Folkets Bio en kulturförening som importerar, distribuerar och visar kvalitetsfilm från hela världen. Till riksföreningen är lokalavdelningar från hela Sverige anslutna. Det är lokalföreningarna som ansvarar för biografverksamheten.
Vår förening Folkets Bio Visby bildades 1986 och driver sedan dess biografen på Adelsgatan 39. Vi visar som regel filmer fyra gånger i veckan, och strävar efter att erbjuda ett varierat utbud av spelfilmer, dokumentärer och kortfilmer från Sverige och olika delar av världen. Opera live från Metropolitan i New York. Livekonserter.  Inspelade konserter/teater.
Två st nystartade filmklubbar rindicinéclub(Rindi studentkår)
PRO Visby filmklubb visar film varannan torsdag. Skolbio i samarbete m. Region Gotland +Gotlandsmusiken. 
Visby Filmstudio hyr vår lokal för sina filmvisningar.       
 
Folkets Bio Visby är en ideell förening som är beroende av våra medlemmar som arbetar gratis. Filmer som förändrar Feelgood eller en mental käftsmäll? Svensk vardagsrealism eller italienska arior? Oavsett vad du behöver för att förändra din värld finns filmerna hos oss på Folkets Bio. I biomörkret på Visbys anrikaste och mysigaste bio kan allt hända – följ med på en resa genom kameralinsen till en annan värld!
logotyp

Övrig information

Du kanske också är intresserad av: