Dyk och Sport Gotland

Övrigt friluftsliv Östra Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Året runt
Familjevänligt
Funktionsanpassat
Kalkbrott
Påsk
Pool/SPA
Sportlov
Stora sällskap
Kom och upplev undervattensvärlden på härliga Gotland där du kan se och uppleva rauker och gamla historiska vrak under ytan bla. Vi är en PADI fem stjärnig Dykcenter med dykbutik, vi erbjuder dykkurser, dykutfärder, provdyk, safaridyk på vrak, uthyrning och luftfyllning.
Kom och upplev undervattensvärlden på härliga Gotland där du kan se och uppleva rauker och gamla historiska vrak under ytan bla.

Dyk och Sport Gotland är en PADI 5 stjärnig Dykcenter som ligger på Norra Gotland i Lärbro. Där har vi butik som vi har brett sortiment av dykutrustning och tunnare dräkter till olika vattensport, badkläder, badskor och snorkelpaket mm.

Bubblemaker  (För de yngre från 8 år)
Vattnet och havets mysterier har stark dragningskraft även för de små. Alla måste vi börja någonstans. Detta är ett särskilt prova-på-dyk för de yngsta och ivrigaste. I poolen tillsammans med våra instruktörer ger vi oss ut på en spännande och rolig upplevelse under vattenytan.

Från 10 år kan man göra både Discover Scuba Diving och Junior Open Water Diver vilket är samma utbildning som för äldre dykare men med några väl avvägda begränsningar.

Från 15 år och uppåt kan du göra de flesta kurserna.

Prova på dyk

När du gör ett Prova På-Dyk hos Dyk & Sport Gotland kommer du få en genomgång för hur dykning fungerar. Vi kommer visa dig dykutrustningen och berätta om vad man använder till vad. Sedan går vi i vattnet tillsammans. Vi börjar på mycket grunt vatten så att du får prova varje steg i ditt tempo. När du vill fortsätter vi ut så att du kan få känna känslan av att vara tyngdlös!

Under sommaren gör vi Prova På-Dyk varje dag, en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. På vår och höst kan vi ordna dykning efter dina önskemål.

PADI OPEN WATER DIVER
Är du redo för ditt livs största upplevelse? När du har gjort klart din grundkurs får du ett certifikat som gäller resten av livet, i hela världen.


Open Water Diver
Är du redo att ta klivet in i undervattensvärlden. Vare sig du vill leta vrak, dyka med sälar bland kelp-skogar eller exotiska fiskar och korallrev. Det är här äventyret börjar på riktigt! PADI är världens största utbildningsorganisation av sportdykare och har funnits i mer än 50 år och metoderna är väl beprövade. När du är klar med kursen kommer du att erhålla certifikat som är erkänt i hela världen och på riktigt kunna kalla dig själv dykare. Du kommer att göra självstudie med teori online i förväg. Själva kursen kommer sedan äga rum under 4-5 dagar med övningsmoment i pool och slutligen dyk i öppet vatten. Våra instruktörer kommer finnas med och hjälpa dig under hela resan. Om du vill ha privat instruktör, behöver mer tid eller långsammare studietempo så tveka inte att kontakta oss så kan vi skräddarsy en utbildning som passar dig.

 Det finns flera dykutbildningar att gå som du kan se på vår hemsidan

Dyk & Sport Gotland

Hyr dykutrustning hos oss

Hos Dyk Och Sport Gotland har du möjlighet att hyra dykutrustning till ett bra pris. Utrustningen är det senaste inom dykning och är av märket Scubapro.  Vid hyra av dykutrustning krävs dykcertifikat och legitimation då hyresavtal ingås.

Utfärder & Vrakdyk

Rumina – Minkatastrofen Utanför Gotland
Ångbåten Rumina, byggd 1883 i Belfast tillhörde rederibolaget Concordia i Göteborg. Under första världskrigets oroligheter gick skeppet och delar av dess besättning sitt öde till mötes.

M/S Esk Queen – Gick På Grund
Byggd 1969 av Eskgarth Shipping Co Ltd, ursprungligen döpt till Springhtly. Omdöpt 1969 till Esk Queen. Hon var den sista båten som lämnade Furillen den 1 oktober 1970, fullastad med kalksten.

Mulan – Sänkt Av Torped
Under andra världskriget byggde den svenska militären om ett gammalt valfångarfartyg till att bli minutläggare. Namnet ”Mulan” är ett smeknamn och båten heter egentligen ”Mul 1” där förkortningen ”Mul” står för minutläggare och ”1” anger att det är nummer ett av nio fartyg som införskaffades till uppdraget. Efter krigets slut hade Mulan fullbordat sitt syfte som minutläggare och fick istället ett sista uppdrag, att agera måltavla åt det svenska flygvapnet i en torpedövning. Mulan sänktes av en torped 1958 nära Ytterholmen i Hellvi.

Safaridyk från land
Runt ön t.ex. till Digerhuvud i Fårö, Hallshuk och Kappelshamnsviken.

logotyp

Övrig information

Du kanske också är intresserad av: