Café Grönhagen

Café Mellersta Gotland
Verksamhetsbild omslag
Allergi
Arbetsgivare
Funktionsanpassat
Hållbart
Hundvänligt
Jul
Julbord
Säsong
Stora sällskap
Sustainable Plejs
Uteservering
Veganskt
Gårdscafé på Roma Kungsgård som serverar lättare luncher och delikat fika i vacker miljö.
I hjärtat av Gotland ligger Roma Kungsgård, och där – beläget mellan gröna ängar, långa alléer och ruiner – hittar ni Café Grönhagen.
Våra hjärtan vurmar för denna magiska plats. Vi vill kunna bidra till både gården och människor i vår närhet genom att samverka med lokala företag och producenter. Målet är att använda oss av helt och hållet närodlade och ekologiska produkter. 

Vi serverar goda bakverk, lättare luncher såsom våra matiga smörgåsar och sallader.

Caféet ligger under årets varma månader i det vita stallet på kungsgården som landshövding Grönhagen lät bygga på 1700-talet.
Vi har även två stora uteserveringar, den ena på framsidan med utsikt över den praktfulla kungsgården, och den andra på baksidan i trädgården – inte ful den heller!
Under de kalla månaderna håller vi till i det gula huset intill där det är lite mysigare och framförallt varmare.  

På kungsgården kan du även promenera i sagolikt vacker natur, shoppa i butiker, besöka Hembygdsmuséet, gå på Pilgrimsvandring (som tar sin början på Roma kungsgård), eller hoppa på det gulliga museitåget som går till Dalhem.
Sist men inte minst får ni inte missa platsens kronjuvel – Roma klosterruin från 1100-talet. I ruinen huserar Romateatern varje sommar med föreställningar av Shakespeare. 

Varmt välkomna!

logotyp

Övrig information

Du kanske också är intresserad av: