Julbord på Lindgården från 24/11-22/12 Torsdag-Lördag

Restaurang Visby
Aktivitetsbild
Aktivitetsbild
Aktivitetsbild
Aktivitetsbild
Aktivitetsbild
Aktivitetsbild
Allergi
Året runt
Fine dining
Gotland ställer om
Gotland Taste
Hållbart
Havsnära
Jul
Julbord
Säsong
Sustainable Plejs
Det hållbara julbordet 2023 Lika viktigt som det är för oss att bevara och förvalta vårt arv och historia är det att se till att det finns en hållbar morgondag och framtid för kommande generationer. Boka på https://www.lindgarden.com/julbord/

Julen hos oss på Lindgården!

Vad innebär ”Det hållbara julbordet”?

I år har vi vidareutvecklat oss ännu mer på Lindgården.
Lika viktigt som det är för oss att bevara och förvalta vårt arv och historia är det att se till att det finns en hållbar morgondag och framtid för kommande generationer. 
Därför har vi för tredje året i rad följt det vi brinner för och skapat ett hållbart julbord.
 Ironiskt nog har vi kommit fram till att ju mer hållbart vi försöker arbeta och skapa desto mer klassiskt blir julbordet.
 Vägen vi valt är att försöka vara så lokala och närproducerade som möjligt samt att servera så mycket kravmärkta produkter som möjligt.
I år är all gris på Linderödgris från Buttlegrisen, vi har köpt hela grisar från Fredrik på Buttlegrisen och sett till att andvända hela djuret till vårt julbord.
Vi har lokal anka som är ett nytt projekt tillsammans med Bondeblom i Burs. Gotländskt rådjur i olika tappningar och serveringar. All kål är från Gotland och alla rotfrukter från Buters EKO.  Allt bröd bakar vi själva på ekologiskt kulturspannmål från Curre på Sigsarve gård.
Listan på KRAV kan göras lång. Potatis, ägg, rotfrukter, kött mm.
Det ligger oerhört mycket jobb bakom detta julbord, mycket har vi gjort själva, men en hel del har vi också fått hjälp med.
Tillsammans med Petter på Gotlands Korvfabrik har vi tex. tagit fram en Julkorv på våra egna grisar från Buttlegrisen fylld med rödkål från Buters EKO och picklade senapsfrön från Mickels gård.
Petter har gjort ytterligare flera olika korvar till oss i år med olika smaksättningar. 
Kia på Lammboden i Stånga har hjälpt oss ofantligt mycket med allt från styckning, nätning och rökning, rimmar gör vi själva i år. Jesper Magnusson på Regnbågen i Träkulma odlar och har rökt regnbågen som vi serverar.
Vi lyfter in den fantastiska skarpsillen från Gutefisk.
Detta är bara för att nämna några av våra samarbeten.
Allt på julbordet har en lång historia innan det hamnat på bordet.
Fråga gärna så försöker vi berätta mer. Det har varit en lång resa att komma hit, som inneburit mycket planering och fokus på det som är viktigt för oss – det hållbara.
 Vi jobbar ständigt med utveckling med den förflyttning vi anser är väsentlig för att bygga ett Sustainable Plejs. Vi är ödmjuka inför att vi bara börjat skapa den väg som leder vårt arbete framåt. Vi har under resan mött ännu mer producenter som vi vill samarbeta med och har redan en massa planer för framtiden.

Välkomna till bords för årets julbord!
Pris för Julbord
950:-/person
Barn tom. 11 år 300:-/barn
logotyp

Övrig information

Aktiviteten arrangeras av