Gotland Gold Pass

Gotland Gold Pass – Följ Rebeccas resa

Rebecca har vunnit Gotland Gold Pass! Under en hel månad kommer hon tillsammans med sin pojkvän och mamma besöka massor av platser på Gotland. Här kan även du få en inblick i Rebeccas resa.

Rebecca Rehn från Stockholm

 

Rebecca har kommit till Visby!

Nu har Rebecca kommit till Visby med sin mamma och de har fått sina fina armband (och en massa turistinformation såklart) på Turistbyrån. Resan kan börja!

Läs mer om Turistbyrån

Scandic Visby

Första stoppet är Scandic Visby, familjevänligt och svanenmärkt hotell som implementerat många hållbara lösningar. Bland annat fick vi boka tid för frukosten för att minska matsvinn. På hemsidan står det att det var inom Scandic som idén om ”häng upp handduken” (för att spara på naturens resurser) uppkom.

Läs mer om Scandic Visby
Wisby Hof
Wisby Hof
Frimis
Frimis
Frimis

God mat på Frimis och Wisby Hof

Under den första veckan i Visby har jag och mamma hunnit besöka både Wisby Hof och Frimis – två restauranger som lagar vällagad mat från grunden, baserad på lokala råvaror. På Wisby Hof blev vi serverade Schnitzel och på Frimis var det säsongspremiär för lammgrillning i trädgården precis intill S:t Nicolai ruin.

Hotell Visby Börs

Vi bodde två nätter på Hotell Visby Börs – Visbys äldsta hotell som ursprungligen är en packhusbyggnad från 1200-talet. På hållbarhetstemat har vi särskilt uppskattat frukosten då de fokuserat mycket på lokala produkter.

Läs mer om Visby Börs

Ladies Day på Visbytravet

Vi besökte Ladies Day på Visbytravet där vi fick en guidad tur av stallbacken av travbanechefen Mats! Mycket uppskattat!

Läs mer om Visbytravet

Best Western Strand Hotel

Varmt mottagande hos svanenmärkta Strand Hotel som var tidiga med miljöanpassning. Bland annat berättade Hanna att hotellet installerat solpaneler på taket och svanenmärkningen innebär att verksamheten måste klara av ett antal krav och gränsvärden inom kategorierna energiförbrukning, kemikaliehantering och avfallshantering. Missa inte benjaminfikusen i foajén (sedan 1984!) och Takbaren med underbar utsikt över staden.

Läs mer om Strand Hotel

Lilla Bjers

Besök på Lilla Bjers med fantastisk meny bestående av lokala råvaror – alla grönsaker från egen gård!

Lilla Bjers Gårdskrog

Gangvide Farm

På Gangvide välkomnades vi av Kickan och Per som visade oss runt på gården och sedan fick vi prova på kanotpaddling i Närsån. Otroligt vacker miljö med rikt fågelliv.

Gangvidefarm på sydöstra Gotland

Strandakar Hotell & Restaurang

På Strandakar uppskattade vi mycket att prata med Charlotte och Lars om hållbarhet och användning av lokala råvaror i köket.

Strandakar Hotell & Restaurang

Hotell Breda Blick

Nu har vi bott på Hotell Breda Blick där vi verkligen känt oss som hemma! Hotellchef Annie berättade om deras initiativ för att skapa en hållbar upplevelse – blan annat minskar de på kemikalier i städningen av rummen och tar tillvara på vatten som är en spillprodukt i deras glasstillverkning. Missa inte ett besök hos grannen Botaniska trädgården och kika på tulpanträdet samt besök på Glassvillan.

Hotell Breda Blick

Stora Karlsö

Två nätter på magiska Stora Karlsö där vi bott i ett av de unika glampingtälten på ön. Vi hade turen att vara här precis tiden för när sillgrissleungarna hoppar och under den guidade turen som erbjuds fick vi lära oss mer om historien och den biologiska mångfalden runt ön. Vi fick också prata om Stora Karlsös hållbarhetsarbete med VD Martin Voest. Läs mer på @_livetpaon_)

Stora Karlsö

Restaurang Stora Karlsö

På Stora Karlsö hittar ni även fantastiska Restaurang Stora Karlsö med Liv i spetsen. Hela restaurangen genomsyras av ett starkt hållbarhetstänk från frukost till middag (läs mer på @_livetpaon_)

Restaurangen på Stora Karlsö

Hotel Helgeand

De senaste två dagarna har vi bott hos Ulrika och Tobias på Hotell Helge And i Visby innerstad. Vi har varit här en gång tidigare och det har varit fantastiskt att få återuppleva deras varma gästfrihet. Vi hade ett långt samtal om hur Hotel Helgeand ser till att en historisk byggnad lever vidare som en del av stadens kulturarv och vi diskuterade också Ulrikas och Tobias fokus på att skapa en hållbar arbetsmiljö och minska sin miljöpåverkan (läs mer på @_livetpaon_).

Hotel Helgeand Wisby

Stelor i Västergarn

Nu har vi besökt Stelor – ett mysigt hotell med personligt inredda rum. Hållbarhet är i fokus i hela deras erbjudande och vi uppskattade mycket den fina frukosten med lokalproducerad mat.

Stelor gårdshotell

Villa Alskog

Häromkvällen fick vi besöka underbara Villa Alskog där vi välkomnades av Karin och Björn i en väldigt hemtrevlig miljö. Vi hade möjligheten att prata om deras hållbarhetsresa. Vi var imponerade över deras ödmjuka angreppsätt kring hållbarhet, bland annat vikten av att primärt ha en växtbaserad meny.

Villa Alskog
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan