du är en del av någon annans upplevelse
DU ÄR EN DEL AV NÅGON ANNANS UPPLEVELSE

Lev livet! Men gör det lagom

Vi är alla en del av någon annans upplevelse. Någon är här för att hitta lugnet, någon annan för fest och kul. Visa respekt för dina medmänniskor. Som tur är Gotland stort och räcker till för alla.

Reser du med jycke?

Tänk på att hundar under perioden 1 maj till 30 september enligt regionens allmänna lokala föreskrifter inte får vistas på vissa utpekade badplatser.

Läs mer

Ljudet ekar i gränderna i Visby

Under några veckor på sommaren är det mycket fest i Visby. Men många bor också här. Visa respekt genom att tänka på ljudnivån. Speciellt kvällstid och nattetid. Ljudet studsar och förstärks lätt i gränderna. 

Ta hand om soporna även i staden

Visst är våra tätorter mysiga. Men bara om vi håller dem rena och fräscha. Släng inte skräp på gator eller i natur. Det brukar inte vara långt till närmaste papperskorg. I sommar kommer, inom projektet Vi trampar mot framtiden, ungdomar på lådcykel cykla runt i Visby och samla in skräp samt informera om varför det är viktigt att hålla staden ren. Är papperskorgen trots det full? Tipsa oss via vår app Felanmälan Region Gotland.

Gör en felanmälan

Svårt att hitta en toalett?

I Visby finns det flera nya offentliga toaletter. Dessutom har Region Gotland ett samarbete med Visby centrum där restauranger och caféer upplåter sina toaletter till allmänheten. Dessa toaletter är tillgängliga under företagens ordinarie öppettider. Här hittar du också länk till alla offentliga toaletter på hela Gotland.

Offentliga toaletter

Ta det försiktigt i trafiken

Gotland är fullt av slingrande landsvägar. Ofta ligger bostadshus alldeles intill vägen och många cyklar och promenerar. Dessutom är det många traktorer på vägarna under sommaren. Kör om med försiktighet och respekt så slipper vi olyckor, stress och irritation. 

Vi gör det tillsammans!

Ta del av alla våra tips så skapar vi minnen tillsammans, samtidigt som vi visar respekt för varandras upplevelser. Att leva livet lagom innebär att du tänker på andra, samtidigt som du har ett superhärligt semesterliv på ön.

Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan