Niclas Ahlberg Nature Photography

Konst Östra Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Försäljning
Fotografi
Kurs
Påsk
Utställning
Niclas Ahlberg är naturfotograf och säljer sina bilder, böcker, vykort och håller workshops inom naturfotografi. Han håller även uppskattade bildvisningar och ordnar utställningar. Den 15/4 öppnar hans utställning Gotlandsljus i Naturum, Vamlinbo. Utställningen hänger till 30 september.
För Niclas handlar allt om ljuset. Val av fotoplats, komposition, fototeknik utgår från vilket ljus det är på platsen. Då det mesta av fotograferingen sker på Gotlands östra sida är det de tidiga morgnarna och motljuset vid soluppgången som lockar honom mest.

 – Det är inte ett glamoröst jobb att vara naturfotograf. I maj när solen går upp tidigt ringer klockan redan vid 0130. Ambitionen är att vara på plats i gömslet en timme före soluppgång för att inte skrämma det djurliv som spenderat natten i viken. Väl på plats ålar jag mig ut genom vassar, lera, dy, fåglars avföring och illaluktande släke (jäst tång).  Lägg till iskallt vatten, kanske en läckande torrdräkt så kommer du nära den miljö som jag fotar och trivs i. När fotopasset är slut tar det någon timme att veckla ut kroppen som befunnit sig i en icke ergonomisk ställning i ett minimalt gömsle i 2-3 timmar. Beskrivningen kanske avskräcker en del men den positiva energi jag får med mig när jag ser solen gå upp och hör naturen vakna ackompanjerad av vågornas brus utan människor eller annat som stör, gör att man snabbt glömmer de uppoffringar som krävs.

Med sina bilder från Gotland har Niclas gjort sig känd som en av Sveriges främsta naturfotografer. Han är aktuell med boken ’’Ljusets avsked & återkomst’’. Niclas vill med sina bilder lyfta fram det vackra och skyddsvärda i vår natur. Han blev invald i föreningen Naturfotograferna 2019 och har genom åren placerat sig långt fram i flera internationella fototävlingar. Niclas har ställt ut på många ställen, senast Abecita Popkonst och Foto,  Stora Karlsö och Nacka konsthall.

logotyp

Övrig information

Du kanske också är intresserad av: