Medeltidskrogen Kapitelhusgården

Restaurang Visby
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Allergi
Arbetsgivare
Året runt
Familjevänligt
Gotland ställer om
Hållbart
Jul
Konferens
Medeltidsveckan
Medlem i Visby Centrum
sommarlovsveckan
Stora sällskap
Sustainable Plejs
Uteservering
Veganskt
En medeltida krog med personal i tidsenliga kläder. Kapitelhusgården bjuder på ett uppskattat besök i våra spännande lokaler och lummiga trädgård. Mat vi serverar lagas på medeltida råvaror i lite modernare utförande. Vi arbetar med lokala producenter av kött, grönsaker och kulturspannmål.

Idag är Kapitelhusgården både ett uppskattat besök både för turister och hängivna medeltidare, och en lummig oas för lokalborna. Under sommarmånaderna håller restaurangen öppet med mat och dryck med medeltida råvaror. Sommaren avslutas med en hejdundrande Medeltidsvecka.  

Maten vi serverar lagas så långt det går på lokala, närproducerade, råvaror som fanns att tillgå här på ön förr i tiden, rotsaker, linser, fågel, gris och lamm.  Via handeln fick vi exotiska varor som kryddor och citrusfrukter. Utförandet är lite moderniserat för att passa dagens gäster.  En tallrik korngröt kanske inte längre är så lockande. Personalen arbetar i medeltida kläder och förr serverades maten hos oss i träskålar med endast en träsked att tillgå men nu har vi fått kniv och gaffel samt glaserade talltikar av lera…lyxigt !    

Till alla barn!  Hos oss gömmer sig ”Di Sma”  på kluriga platser i trädgården.  Leta!
Visste du att det var i vår källare som drottningen satt fängslad i Julkalendern ”Kronprinsen som försvann”…

logotyp

Övrig information

Du kanske också är intresserad av: