Bönskida
/ / Gotland från jord till bord

Gotland från jord till bord

Gotland är mat - mat är Gotland. På vår ö finns unika möjligheter att skapa förstaklassiga livsmedel. Vår kalkrika jord, många soltimmar, örtrika marker och kreativa producenter bidrar till en mångfald av matupplevelser och smakfulla produkter.

Råvaror på ett bord

Produktionsplats: Gotland

En ö är troligtvis det mest perfekta ekosystem som finns. Vädret och klimatet är milda mot oss – jorden, vattnet och människorna. Närheten är påtaglig mellan råvara och mångårig kunskap och fördelen med att kunna odla, skörda, föda upp och förädla lokalt ger oss den bästa möjligheten att säkra att mat från Gotland är både hållbar och av prima kvalitet.

Läs artikeln
Färsk pasta av spelt
Pastamakarna på Fårö
Pasta från Stelor
Artikel

Här blir kulturväxter kulinariska upplevelser

Kulturväxter i samklang med mathantverkare och kockar – det är på Gotland det händer! Det råder pastaboom på ön. Tack vare nya samarbeten mellan kreativa gotländska krögare och lokala producenter av kulturspannmål finns det möjlighet att äta hållbar, gotländsk och nyttig pasta från norr till syd.

Pastaboom på ön

Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /home/gotlandcom/gotland.com/releases/20240502121907/content/themes/gotland/templates/blocks/image_slider_text_block.php on line 9

Tips: REKO Ringen i Visby

REKO Ringen fungerar som en köp- och säljplattform mellan konsumenter och lokala matproducenter på Gotland – helt utan mellanhänder. Man beställer enkelt via REKO’s facebooksida och hämtar sina produkter på torsdagar i Visby.

REKO Ringen på Facebook
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan