mars
3

Sportlov på museet 2024

Barnaktivitet Visby
Evenemangsbild omslag
Familjevänligt
Medlem i Visby Centrum
Sportlov
Under sportlovet händer det roliga saker på museet! Måndag till fredag gör vi konstschabloner tillsammans och målar på väggen, och den 29 februari kan du delta i ett quiz.
 GÖR DIN EGEN KONSTSYMBOL
Vi gör mallar/schabloner och målar på väggen under sportlovet. Schablonen får du ta med dig hem. Aktiviteten äger rum måndag till fredag klockan 13-15 i utställningen Soul of Kabul.

Museer speglar och förklarar sin omvärld och lokalsamhällen, inklusive normutmanande företeelser. Graffiti är ett vanligt förekommande kulturarvsuttryck och ett sätt förstå en unik plats och tid. Graffiti i sig inte är olagligt, däremot är det inte tillåtet att förstöra andras egendom. Gotlands Museum vill inte uppmuntra till skadegörelse.  Utställningen och aktiviteter i anslutning till den ger museets besökare och deltagare ökad kunskap om detta.

 
HISTORIEQUIZ & TACOBUFFÉ:
Den 29 februari anordnar vi ett  kul historiequiz för sportlovslediga barn och vuxna. Utmana er själva och andra. Har du riktig tur vinner du ett pris också.
I restaurangen har vi dukat upp en härlig tacobuffé från klockan 15.  Pris: 110 kronor. (Barn upp till tio år betalar tio kronor per år). Det finns även pannkakor för barnen. Vegetariska och veganska alternativ finns.

TID FÖR QUIZET: 16.00-16.40. Ingen kostnad!

SKEPP & SKOJ: Knyt knopar, lasta fartyg och klappa sälar! Skepp & Skoj är Gotlands Museums barnutställning på Fornsalen och här finns utrymme för lek och lärande för både liten och stor. Museimedlemmar och barn går in gratis!

UTÖKADE ÖPPETTIDER UNDER LOVET:
Måndag 26/2 – lördag 2/3 10:00-17:00
Söndag 3/3 10:00-16:00

BRA ATT VETA: Barn och ungdomar under 19 år och museimedlemmar går in gratis. Restaurangen och museibutiken har öppet.

Barn och ungdomar under 19 år går in gratis. 
NYTT ÅR! PASSA PÅ ATT BLI MUSEIMEDLEM Mängder av rabatter och förmåner:
Gratis entré till våra utställningar och ”Skepp & skoj” och våra mysiga museigårdar, som är öppna sommartid. Rabatter på vandringar, föreläsningar, i museibutiken och på kafét. Fritt inträde till våra museigårdar. Lös medlemskap på Fornsalen eller via denna länk: Bli museimedlem – Gotlands Museum
Tillfällen

Sportlov på museet 2024

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: