mars
30

ReDrivs webbinarieserie: Hållbarhetsverktyget – ett digitalt verktyg för klimatsmart samhällsplanering

Övrigt leva och bo Visby
Evenemangsbild omslag
Gotland ställer om
Hållbart
Klimatsmart
Hur stor klimatpåverkan kommer människors resor till och från ett nybyggt område att generera – och hur kan vi planera mer klimatsmart? Webbinariet genomförs inom ramen av ReDriv-projektet som Region Gotland deltar i genom Energicentrum.
Hållbarhetsverktyget är ett digitalt verktyg som på ett enkelt sätt synliggör resealstring och klimateffekter från nya bostäder och verksamheter. Genom att i tidiga skeden synliggöra detta är det möjligt att jämföra olika bebyggelsestrukturer och lokaliseringar för en etablering.

På webbinariet får du reda på mer om verktyget, dess syfte och hur du kan använda det. Vi kommer även berätta mer om den utveckling som görs inom ReDriv för att verktyget bättre ska kunna stötta utbyggnaden av ladd- och drivmedelsinfrastruktur.

Verktyget har utvecklats av Göteborgsregionen tillsammans med IVL Svenska miljöinstitutet.

När? torsdagen den 30 mars kl 8.00–8.45.

Medverkar: Emmy Nicander, regionplanerare Göteborgsregionen

Anmälan: senast tisdag den 28 mars: till extern anmälningssida.

Evenemanget genomförs digitalt via Teams och kommer att spelas in. Deltagarnas ljud och bild är per automatik avstängda. Möjlighet till att ställa frågor ges via chattfunktionen.

Välkommen!
Det nationella samverkansprojektet ReDriv arbetar för att främja utvecklingen och utbyggnad av infrastrukturen för laddstationer för elfordon och stationer för att tanka fossilfria drivmedel.

Tillfällen
logotyp

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: