december
1

Nötknäpparen på Gotlands Länsteater

Teater Visby
Evenemangsbild omslag
Familjevänligt
Jul
Show
Länsteatern på Gotland bjuder in till en himmelsk julsaga från förr! Historien om nötknäpparen kommer till liv i ny tappning på länsteaterns scen i December, när dansare, sångare och en 19-manna orkester ger er en tidig julklapp till stora och små.
Under julnatten i en gotländsk prästgård år 1899 sveper månen sitt kalla ljus över skog och gran. Är endast Tomten vaken? Sova de alla i enslig gård? Inte då! Här rustas till julkalas med traktens kokamoror; slakten, baket och inläggningarna har förberetts i månader. Nu ska 1800-talet läggas att dö och en ny skön värld ska se gryningens ljus. Men skogens väsen, Bysen och de andra, varnar människorna. En liten flicka, Clara, upplever med sin julpresent en magisk natt som både skrämmer och förtjusar.

Tjajkovskijs underbara musik kläs i ny dramaturgi. Koreografen Erika O´Neill låter dansarna berätta denna unika saga. Dirigenten Bo Wannefors låter orkestern gnistra fram i ett aldrig tidigare framfört arrangemang.

Se där…den mystiske främlingen…är det inte Schinkeltoffeln..han från ”Anna & Jacob Dubbe”? (Det är i alla fall väldigt likt)

Länsteatern, GotlandsMusiken och Kulturamas Dansutbildningar ger sin version av ”NÖTKNÄPPAREN” med musik av Tjajkovskij.

Föreställningen är ca. 1 tim & 40 min.

Tillfällen
Klicka här för Biljetter
Biljettpriser
Ordinarie
425 kr
Upp till 26 år/ Studerande
100 kr
Länsteaterns & GotlandsMusikens vänner
395 kr
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av