augusti
3

Konsert med folkmusikbandet Pomåna

Musik Östra Gotland
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Året runt
Konsert
Gästspel från Göteborg med gotländska och cypriotiska rötter! Färgrika, rytmiska arrangemang och ny musik, uråldrig och samtida på samma gång. Alma Weiser (SE) på sång och dragspel, Nora Mauritzson (SE) på slagverk och sång och Andreas Krambias (CY) på bouzouki, laouto och oud.
 Välkommen till det vackra tältet i Anga! Pomåna är mötet mellan sol och vemod! Med rötterna i traditionell folkmusik från Norden och östra Medelhavet skapar Pomåna färgrika, rytmiska arrangemang och ny musik, uråldrig och samtida på samma gång. Pomåna är ett göteborgsbaserat folkmusikband bestående av Alma Weiser (SE) på sång och dragspel, Nora Mauritzson (SE) på slagverk och sång och Andreas Krambias (CY) på bouzouki, laouto och oud. De träffades 2022 på Högskolan för scen och musik och tillsammans började de utforska mötet mellan sina olika musikaliska bakgrunder, kulturer och instrument. Så här säger medlemmarna själva om sin musik: 

“Vårt namn är inspirerat av den romerska gudinna som sades vaka över fruktträd och trädgårdar. Precis som gudinnan Pomona är vi måna om det som växer. I fokuset står samspelet, hur vi hittar fram till det som får musiken att växa och blomma. Gammalt och nytt, polskor och zeybekikos, allt flätas samman och bildar ett grenverk i Pomånas trädgård.”

 Pomåna har bland annat medverkat i: Folk- och världsmusikfestivalen Das Möllner Folksfest (DE) 2023 https://folksfest-moelln.de/die-bands#BAND2 Folk Youth minifestival (Gbg) 2023 https://www.facebook.com/events/977441066803946?active_tab=about Second City Syndrome Festival (Gbg) 2023 https://www.facebook.com/events/2874957932635948/?active_tab=discussion Länk till musik: https://www.youtube.com/playlist?list=PLI5r_bKOGojHcchcWL3X4DmCJpql5S_4T Länk till instagram: https://instagram.com/pomana_band?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==
Arrangeras av Vibrationsverket–Rum för rörelse i samverkan med Östergarns Kulturförening och Studieförbundet Vuxenskolan GotlandVibrationsverket – rum för rörelse, erhåller verksamhetsstöd från Region Gotland och har ett 3-årigt utvecklingsbidrag för regional kulturverksamhet från Kulturrådet, samverkar med SV Gotland, arrangörsföreningar och fria professionella utövare.
Tillfällen
biljettkiosken.se/vibrationsverket
Entré
Entré 180 kr. Ungdom upp till 18 år/student 130 kr. Barn fri entré.
Länkt till Biljettkiosken inom kort
Halva priset för särskilt inbjudna, Angabor och medlemmar i Östergarns Kulturförening.
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: