februari
16

Jazzklubben Josefine Lindstrand

Musik Visby
Evenemangsbild omslag
Med en röst som ekar mystik av den svenska skogen och kristallklara sjöar skapar jazzsångerskan Josefine Lindstrand musik som frestar dig att följa med till hennes barndomsminnen. Josefine Lindstrand är en hyllad jazzsångerska, kompositör och pianist.
Med en röst som ekar mystik av den svenska skogen och kristallklara sjöar skapar jazzsångerskan Josefine Lindstrand musik som frestar dig att följa med till hennes barndomsminnen.
Josefine Lindstrand är en hyllad jazzsångerska, kompositör och pianist. Josefine har varit en av Skandinaviens ledande sångerskor på jazzscenen i mer än 15 år. Hon har mottagit ett flertal utmärkelser som bland annat – ”Jazz i Sverige 2009”, En jazzkatt för årets kompositör av SR, och fått en dansk Grammy för bästa vokaljazz!
Januari 2022 släpper hon sitt nya fjärde soloalbum “Mirages by the lake”. Albumet tar med dig på en musikalisk resa tillbaka till Josefines barndomsminnen, till de mörka och äventyrliga skogarna och kalla dolda sjölandskapen i Sverige.
Förutom sin egen musik skriver Josefine också stycken för körer, storband och film.
Josefine har även sjungit med internationella storheter som Django Bates och Uri Caine samt ackompanjerat ett stort antal artister som Petra Marklund, Veronica Maggio, Laleh, och Jonathan Johansson.
Medverkande
Josefine Lindstrand – Sång, kompositioner, arrangemang
 Jonas Östholm – Piano
 Gunnar Halle – Trumpet
 Thomas Backman-Klarinett, Basklarinett, Barytonsaxofon
 Staffan Findin-Trombon, Tuba
 Pär-Ola Landin – Kontrabas
 Fredrik Myhr – Trummor, Effekter och Sounds
 
Tillfällen
kfroxy.se/biljetter
200
medlem Roxy 150kr
Studentmedlem Roxy 100kr
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av