april
13

Jazzklubben Fredrik och Puritanerna

Musik Visby
Evenemangsbild omslag
Fredrik & Puritanerna Fredrik Karlsson – Gitarr & Sång Surjo Benigh – Bas & kör Jonas Backman – Trummor & Kör Flanellskjortor, svett och tårar är det som i korta drag beskriver ett möte med Fredrik & Puritanerna.
 
Flanellskjortor, svett och tårar är det som i korta drag beskriver ett möte med Fredrik & Puritanerna. Fredrik är ursprungligen från arbetarstaden Norrköping, samma kvarter som det legendariska bandet Eldkvarn, och har spenderat sena nätter på det inrökta cafét Café Broadway där han skrivit sin musik om förbjuden kärlek och sökandet efter svar på de frågor  vi människor brottas med dagligen. Det finns de som säger att blues på svenska inte går och göra, de har fel. På kort tid har Fredrik & Puritanerna etablerat sig som en fantastisk live akt, de fick stående ovationer hela tre gånger på Åmåls Bluesfest. De har fått sin musik spelade på radio och i diverse podcasts. Två gånger har de fått utmärkelsen månadens hit i Sveriges Radio P4.
 
 Fredrik är gitarrist och låtskrivare i Lisa Lystam Family Band, en av drivkrafterna i Bluespodden. Han tar det svenska bluesarvet vidare från idolerna Rolf Wikström och Totta Näslund. Fredrik är en unik artist på Sveriges bluesscen, då han är transparent med sina känslor. Skriva och framföra låtar om rädslor och psykiska mående är trollbindande. De hyllade rösterna brukar säga att hans gitarr och sång jobbar i symbios, för det är skitigt, nervkittlande och energiskt. 
Tillfällen
kfroxy.se/biljetter
Ordinarie 200kr
medlem i Kf Roxy 150kr
Studentmedlem i Kf Roxy 100kr
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: