december
19

Hållbarhet i det lilla företaget - möt goda exempel (digitalt)

Företagsutveckling Visby
Evenemangsbild omslag
Gotland ställer om
Hållbart
Klimatsmart
Du får möta goda förebilder och ta del av kloka tankar – allt med målet att inspirera dig till nya och starkare sätt att göra hållbara val i ditt företagande. Vi träffar Etta Säfve och Jona Elfdahl som driver Gylleboverket och Ronny Fritsche filmproducent från Avocadofilm.
I denna serie möter du företagare och organisationer inom kulturella och kreativa näringar, som jobbar aktivt med ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet i praktiken. Du får möta goda förebilder och ta del av kloka tankar – allt med målet att inspirera dig till nya och starkare sätt att göra hållbara val i ditt företagande. Först presenterar gästerna sig själva och sitt arbete, därefter blir det gott om tid till frågor från deltagarna om hur gästerna kombinerar kreativitet med hållbarhet.
___

Gylleboverket är en kulturplatform som drivs av oss (Etta Säfve och Jona Elfdahl) som konstnärer. Det är en ekonomisk förening som ägt och bedrivit vår verksamhet på en gammal nedlagd skrot på Österlen sedan 2010.
Vi arbetar i gränslandet mellan permakultur och konst för att förstå oss på världen och hur vi kan leva i den och med varandra.

​Ronny Fritsche är filmproducenten som fick dåligt miljösamvete på jobbet. 2019 förde han samman 250 personer från branschen till ett klimatupprop där de kräver politiskt agerande för miljön i filmbranschen.
Ronny tror på att använda filmens och berättelsens kraft i omställningen till ett hållbart samhälle och är en stark röst för detta.
Idag hjälper Ronny många olika aktörer inom film och tv att uppfinna mer hållbara produktionsmetoder och historier.
Bland annat har han utvecklat ett verktyg tillsammans med Greentime som hjälper producenterna att strukturera hållbarhetsarbetet i enlighet med Agenda 2030. Ronny bor och har sitt aktiebolag i Göteborg.
___

Träffen är kostnadsfri och pågår kl 9–10 online på Zoom: https://us06web.zoom.us/j/7743357301

Det är kostnadsfritt att delta men anmälan krävs.
Anmäl dig genom att skicka ett mejl till hej@omstallningskultur.se. Skriv ”Hållbarhet 19 dec” i ämnesraden och ange dina kontaktuppgifter, för- och efternamn, företag/organisation samt ort/socken.
___

Se de tidigare delarna i serien här!
Del I Louise Linden från LiveGreen och Carl-Oscar Sjögren från Ställbergs Gruva.
Del II Sarasvati Shrestha konstnär/odlare och Annika Lykta från Långsjö teater.
Del III Annica Doms från Mantimanti och Sara Högblom från GUTI textilfabrik.

Tillfällen
logotyp

Eventet arrangeras av