mars
30

Guidad visning: Möjlighetsmaskiner

Museum Visby
Evenemangsbild omslag
Gotland ställer om
En konstpedagog från Gotlands Museums visar den nya utställning Möjlighetsmaskiner, där gotländska skolbarn tagit på sig möjlighetsglasögon och tillverkat möjlighetsmaskiner för att lösa världens miljöproblem.
Visningen ingår i museientrén. Gratis för museimedlemmar. (Läs längre ner hur du blir museimedlem).
BAKGRUND TILL UTSTÄLLNINGEN:
Tillsammans med en konstpedagog från Gotlands Museum, en konstnär och en teknikpedagog från Fenomenalen Science Center har gotländska skolbarn under ett år skissat på lösningar av dagens och morgondagens utmaningar inom miljö- och klimatområdet.
Vad behövs för att göra något bra för världen? Vilken teknik kan vara till nytta när miljön och klimatet behöver utvecklas? Utställningen Möjlighetsmaskiner visar barns lösningsorienterade idéer och modeller men även utvecklade och fungerande prototyper. Vill du ladda din mobil i fickan med sol-el? Eller är du trött att köra ditt plastavfall veckovis till återvinningsstationen? I utställningen hittar du lösningarna!
Möjlighetsmaskiner knyter an till Agenda 2030 och våra Globala mål.

FAKTA OM PROJEKTET:
Finansiär för projektet är Postkodsstiftelsen. Gotlands Museum är projektägare, med Fenomenalen Science Center som huvudpartner. Andra partner i projektet är Uppsala universitet Campus Gotland, Länsstyrelsen Gotland, Region Gotlands Energirådgivare och Riksantikvarieämbetet.

BLI MUSEIMEDLEM:
Passa på att bli museimedlem med mängder av förmåner: Gratis entré till våra utställningar och ”Skepp & skoj”. Rabatter på vandringar, föreläsningar, i museibutiken och på kafét. Lös medlemskap på Fornsalen eller via denna länk: https://www.gotlandsmuseum.se/…/fornvannerna/bli-medlem/
Barn och ungdomar under 19 år går in gratis. 
Visa mindre
Tillfällen

Guidad visning: Möjlighetsmaskiner

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: