juli
28

Deepening Days – rörelselaborationer i gränsland/workshop

Dans Östra Gotland
Evenemangbild
Evenemangbild
Kurs
För konstnärer med rörelsebaserade/inspirerade praktiker inom skilda fält. Ett konstnärligt rörelselabb, under fyra dagar, med fyra rörelsebaserade konstnärer, ur deras olika perspektiv. Katarina Eriksson, Gbg/USA, Elise Nuding, SE/UK, Wolfgang Weiser, Anna E Weiser. I det vackra tältet i Anga.

Välkommen med din anmälan till dessa fördjupningsdagar i konst och rörelse!

För konstnärer med rörelsebaserade/inspirerade praktiker inom skilda fält.

Ett konstnärligt rörelselabb, under fyra dagar, med fyra rörelsebaserade konstnärer, ur deras fyra olika perspektiv på rörelse, och tid för eget utforskande i vacker uråldrig kulturmiljö och säregen natur, några kilometer från kusten.

Katarina Eriksson, danskonstnär (SE/USA), som arbetat med improvisation och kontaktimprovisation i över trettio år. Elise Nuding, (SE/UK), konstnär och forskare inom dans och koreografi med bakgrund i kulturarvsstudier och arkeologi. Anna E Weiser, tonsättarkoreograf, musiker och Somatic Movement Educator/Body-Mind Centering®, konstnärlig ledare för Vibrationsverket. Wolfgang Weiser, balanskonstnär, lärare i Alexanderteknik och doktorand i Sustainable Movement Education.

Anmäl dig senast 14 juli till info@vibrationsverket.se Max 12 deltagare.
Deltagaravgift: 2700kr (reducerat pris vid behov).
Praktisk info
Obs! Om du reser långväga har du möjlighet att checka in redan den 27/7, samt checka ut den 1/8.
28/7
Ankomstdag
Kvällsklass 17.00 – 19.00
Middag.29/7 – 30/7
Frukost från 8.00.
Klass 10.00 – 13.00
Lunch 13.00-14.00
(egen tid)
Laborationer 17.00 -19.00
Middag

31/7
Frukost från 8.00.
Klass 10.00 – 13.00
Lunch 13.00-14.30
Laboration och gemensam reflektion 14.30-16.30
Avslutande fika 16.30-17.00.

Mat: frukost/lunch/middag vegetarisk, närodlad och i möjligaste mån ekologisk. 300kr/dag (100kr/måltid).

På platsen finns ett enkelt utekök, samt en fin utetoalett. Dusch går att låna i närheten.

Logi: Tält – Vibrationsverket har ett antal större Canvastält med plats för 4 personer/tält. 100kr/natt. Medtag egen sovsäck och gärna liggunderlag. Extra underlag finns vid behov.

Du kan även ta med och sätta upp eget tält. 50kr/natt.

6 km från Anga finns även vandrarhemmet Liste gård https://listegard.se/

Transport: Anga ligger 36 km från Gotlands största stad Visby. Det går tyvärr ingen kollektivtrafik förbi Anga under sommartid. Närmaste hållplats är Kräklingbo kyrka, ca 5 km från Anga. För 200 kr kan Vibrationsverket hämta och lämna på båtterminalen/flygplatsen (kostnaden delas om resan delas med andra), eller vid busshållplatser enligt överenskommelse.

Presentation av medverkande konstnärer/forskare:

Elise Mae Nuding (SE/UK) är en konstnär och forskare inom dans och koreografi med bakgrund i kulturarvsstudier och arkeologi. Hennes konstnärliga praktik ligger i glidningarna mellan koreografi, somatiska praktik, (kontakt)improvisation, och skrivande. Hennes undervisningserfarenhet inkluderar undervisning inom högre utbildning samt en rad andra miljöer, såsom professionell träning för dansare och folkbildning. För närvarande är hon adjunkt i dans vid Göteborgs Universitet.

I Elises klass kommer vi att utforska materiella kompositioner (av kroppen, den kollektiva kroppen, och sina omgivningar) genom olika improvisatoriska strukturer och beröring, både själv samt i kontakt med andra.

Katarina Eriksson har sysslat med improvisation och experimentell dans sedan1989, ofta i blandkonst-sammanhang. Hon undervisar i kontakt- och dansimprovisation internationellt och är en regelbunden samarbetspartner med Moving Ground, San Fransisco och Danskompaniet Spinn i Göteborg. Efter många år i USA har hon nyligen återflyttat till Sverige och jobbar för närvarande med det egna föreställningsprojektet Pause Piece/Växprocesser och med Big Winds adaption av Stormen för och med unga i anpassad skola. Katarinas ledarstil understödjer samarbete, mångfald av uttryck och “nybörjarsinne”. Hennes främsta ledord i skaparprocessen är sårbarhet, musikalitet och lekfullt allvar.

I Katarinas klass undersöker vi den kreativa potentialen i en av naturens (och den dansande kroppens) vanligaste former: spiralen.  Vi vrider igång oss med lekfulla soloutforskningar och inkännande parövningar och slingrar sedan vidare mot ensembleimprovisationer, inspirerade av det omgivande landskapet och naturens dynamiska mönster.

Anna E Weiser är transdisciplinär tonsättare – klangkoreograf, röstkonstnär, skribent, Somatic Movement Educator/BMC®, med konstnärlig masterexamen i musik från Kungliga Musikhögskolan. Hon arbetar sinnesbaserat, utforskar klang och lyssnande – sense of sound – i vidare perspektiv; materialnära, rumsligt, i landskap, i relation till sensibilitet och perception. Aktuell med det egna projektet om röstimprovisationer vid vattendrag. Driver Vibrationsverket – Rum för rörelse på Gotland tillsammans med Wolfgang Weiser.

I Annas klass kommer vi att utforska materialitet, resonans och rumslighet genom improvisation, rörelse och inslag av hantverk/bildkonst. Vi kommer att laborera med att urskilja texturer och klangfärger, på att höra och märka skillnad, med och utan material och föremål som kan låta. Arbetet är influerat av Body-Mind Centering®.

Wolfgang Weiser, Sverige, är Senior AT-lärare och balanskonstnär. Han uppträder, ger workshops och arbetar med utbildning av AT-lärare. För närvarande är han doktorand vid forskarskolan SMOVE (hållbar rörelseutbildning) vid Göteborgs universitet och driver Vibrationsverket – Rum för rörelse på Gotland tillsammans med Anna E Weiser.

I Wolfgangs klass undersöker balansakten. Den införlivar principerna för Alexandertekniken i enkla rörelseutforskningar för att engagera och åter-organisera relationen med vår omgivning.

 Varmt välkommen!

För mer info kontakta Anna E Weiser info@vibrationsverket.se, 0707425495

Foto omslag: Anna E Weiser
Fotografer till bilden med medverkande konstnärer: Friedel Weiser, Olga Berdikyan, Ray Chung, Anna E Weiser. Montage F. Weiser

Vibrationsverket – rum för rörelse, erhåller verksamhetsstöd från Region Gotland och har ett 3-årigt utvecklingsbidrag för regional kulturverksamhet från Kulturrådet, samverkar med SV Gotland, arrangörsföreningar och fria professionella utövare.

Tillfällen
Deltagaravgift
2700:- (reducerat pris vid behov)
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: