juni
23

Där roten grott

Konst Norra Gotland
Evenemangsbild omslag
Arbetsgivare
Familjevänligt
Försäljning
Konsthantverk
Måleri
Möjligt att åka buss/Hållplats inom 2 km
Säsong
sommarlovsveckan
Utställning
En utställning med oljemålningar av Caroline Roberts på Galleriet BnB i Stenkyrka. Vernissage 23/6 kl. 13.00 och framåt
När gror roten till vårt nu? Är vi summan av förfäders gener och erfarenheter? Hittar vi vårt ”rätta” jag och tillvaro ju äldre vi blir? Inte vet jag. Däremot är jag riktigt glad över att ställa ut på min farmor Ester Karolina Jakobssons födelseö, Gotland.
Min farmor fick två barn innan hon gifte sig med min farfar, Martin. Den ene av barnet, en pojke, adopterades bort, två år liten, till ett par i Örebro. Jag tänker på min farmor, piga, två ”oäkta” (så dumt ord. Alla barn är äkta, om någon) barn innan tjugo års ålder. Hur klarade hon det?
Pojken, Karl Nordlund, blev sedan konstnär. Studerade på Isaac Grünewalds konstskola , 1943-44. Bodde i Italien och Boston och på Mallorca. Studerade El Greco och är bland annat representerad på Moderna Museet. Min farbror. Och min farmor, som enligt min mamma, målade på allt. Mina gener. Men allt det här visste jag inte förrän för några år sedan, när min kära syster Annika Gustavsson kläckte ur sig att hon hade ett släktträd, och undrade om jag ville se det.

. Vetskapen om detta gör inte mig till en bättre målare, men det ger mig en mental grund, mina målargener finns. Tecknargenerna kommer från min mamma Barbro Johnsson. Det visste jag sen förut. Min målarresa däremot är min. Mina erfarenheter och timmar med materialet. Mina misstag och övervinnelser. Min nackvärk och nariga händer av penseltvätt. Den resan, senaste biten, om ni orkat läsa så här långt, kommer jag att ställa ut hos Lotta och Danne på Galleriet BnB, Tingstäde, Gotland.
Varmt välkommen på vernissage den 23 juni, kl 13. Utställningen pågår till den 14.e juli kl. 16.

Café, bistro och boende. Galleriet BnB Väl – värt ett besök bara det

https://carolinerobertsart.com

Tillfällen
logotyp

Eventet arrangeras av