juli
23

CYKELSAFARI I BERGMANLAND

Guidad tur Norra Gotland
Evenemangsbild omslag
Familjevänligt
Guidad tur
Varje tisdagförmiddag 16/7–13/8 rullar vi ut från Bergmancenter på egen eller hyrd cykel för att titta på inspelningsplatser från några av Ingmar Bergmans mest ikoniska filmer.
Under den guidade turen besöker vi inspelningsplatser för Persona, Såsom i en spegel, Scener ur ett äktenskap och berättar om filmerna och landskapets betydelse.

Vi börjar med att cykla till Dämba, där vi ser några klipp i Bergmans egen ”kinematograf”. Här blir det också kaffe/saftpaus med macka. Vidare mot Hammars klintar, inspelningsplatsen för Persona. Vi avslutar med att cykla den natursköna vägen längs havet mot Hammars strand, där Bergmans Oscar-vinnare Såsom i en spegel spelades in. Efter 2,5-3 timmar är vi tillbaka på Bergmancenter. Turen leds av Bergmancenters guider Inger Söderdahl, Chris Lizell eller Bergmancenters ordförande Jannike Åhlund.

Boka: via biljettlänken i evenemanget
Avfärd: kl. 11:00, samling 10.45
Tid: Turen tar drygt 2,5 timmar i lagom takt
Längd: Knappt 15 km (med fyra uppehåll)
Pris: 450 kr, halva priset för under-15-åringar.  Kaffe/the + macka ingår.
Start/mål: Bergmancenter.
Cyklar att hyra vid Bergmancenter: 150 kr. Max 13 deltagare per tur – först till kvarn!

Bokning kan göras fram till kl. 15:00 dagen innan. Avbokning går att göra fram till söndagen innan safarin. Vid ostadigt väder, ring 0760 – 22 59 36 för information om eventuellt inställd tur.

Tillfällen
Boka här
Priser
Vuxenbiljett
450 kr
Ungdomsbiljett (upp till 15 år)
225 kr
Cykelhyra
150 kr
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: